Repezentantii a 15 ONG-uri le cer lui Sorin Oprescu si Cristian Diaconescu sa renunte public la sustinerea din partea lui Ion Iliescu in alegeri. Intr-o scrisoare deschisa, asociatiile precizeaza ca liderul PSD este "urmarit penal pentru crime" si se face vinovat de mineriadele din 1990. "Daca vrei sa fii primar al Bucurestiului, nu poti sa fii sustinut de cel care a generat masacrul din Bucuresti", a declarat pentru HotNews.ro Sorin Iliesiu.

"Acum 18 ani, Bucurestiul a fost scena unor masacre fratricide in care s-a inregistrat cel mai mare numar de victime pe timp de pace in istoria contemporană a Europei, asa cum a remarcat recent reprezentantul delegat al Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg", se spune in scrisoare.

"In numele bucurestenilor, martori ai celor peste 1200 de crime comise in decembrie 1989 si a miilor de oameni arestati fara mandat si maltratati in iunie 1990 din ordinul fostului PSD - autointitulat «Frontul Salvarii Nationale», va solicitam sa renuntati public la sustinerea candidaturii dvs. de catre d-l Ion Iliescu, cercetat de justitie si urmarit penal pentru diversiune si crime. Considerăm ca acesta va sustine sperind ca, prin eventuale «negocieri politice», ati putea contribui la împiedicarea justitiei de a condamna autorii crimelor, asa cum s-a intimplat in cei 11 ani in care a fost presedinte al Romaniei".

Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice, a declarat pentru HotNews.ro ca " daca vrei sa fii primar al Bucurestiului nu trebuie sa fii sustinut de cel care a generat fratricidul si masacrul din Bucuresti. Este imoral sa fii sustinut de Ion Iliescu".

Scrisoarea deschisa este semnata de Alianta Civica, Asociatia 21 Decembrie 1989, Blocul National al Revolutionarilor 1989, Liga Studentilor din Universitatea Bucuresti 1990, Asociatia Copiilor Revolutiei, Consiliul Mondial Roman, Asociatia Adevar si Dreptate, alaturi de alte opt asociatii si organizatii ale revolutionarilor.