Corturile ar putea fi interzise pe plaja de la Vama Veche. Ideea a fost lansata de reprezentantii Directiei Apelor Romane Dobrogea Litoral, insa primarul din Limanu si membrii Asociatiei Vama Veche nu sunt de acord cu aceasta initiativa. Autoritatile din Vama Veche vor sa impuna niste reguli pentru ca statiunea sa nu se transforme intr-una obisnuita.

Printre ele se regasesc propuneri precum inlocuirea mobilierului din plastic cu mobilier de lemn si interzicerea umbrelelor cu reclame, in Vama Veche urmand sa existe exclusiv umbrele fara reclame. Printre propuneri se numara, insa, si una nu tocmai pe placul turistilor obisnuiti din Vama Veche: interzicerea corturilor de pe plaja, potrivit Antena 3.

Ideea nu este, insa, agreata nici de presedintele Asociatiei Salvati Vama Veche, Mircea Toma, care motiveaza ca trebuie pastrat brandul statiunii.

In schimb, de interzicerea corturilor s-ar bucura cu siguranta proprietarii de pensiuni din zona. Nu pentru ca le-ar aduce mai multi clienti, ci pentru ca, sustin ei, sunt ingrijorati de faptul ca plajele sunt murdare din cauza turistilor care vin cu cortul.