Nota Referitor la articolul publicat, marti, 13 mai, in care, potrivit unor informatii de pe site-ul Penifest, in Ministerul Justitiei-perioada mandatului lui Tudor Chiuariu-, s-ar fi dat prime si stimulente in valoare de aproximativ 3 milioane ron, printre beneficiari numarindu-se si Iulia Scantei, fost secretar general adjunct, am primit din partea acesteia un Drept la replica pe care il publicam integral. Pe site-ul Penifest se mai preciza ca angajatii din Minister au primit 1546 de stimulente in aceasta perioada.

Drept la replica

In cadrul portalului "Hotnews" din data de 13 mai 2008, ora 18.18, a fost publicat un material intitulat "Prime si stimulente de peste 800.000 euro la Ministerul Justiei", avind ca subiect acordarea unor stimulente financiare in timpul mandatului Ministrului Tudor Chiuariu la Ministerul Justitiei. Materialul face referire si la persoana mea, existind totodata si unele informatii false si asocieri tendentioase cu privire la mine, care imi afecteaza imaginea publica. In virtutea dreptului la replica, doresc sa fac urmatoarele precizari.

1. In perioada aprilie- decembrie 2007, in calitate de Secretar General Adjunct al Ministerului justitiei, in timpul mandatului dlui Tudor Chiuariu, am beneficiat de trei stimulente financiare, acordate in conditiile legii, (virate in lunile iulie, septembrie, decembrie 2007), care insumeaza, in total 14.913 ron, adica, aproximativ, 4000 euro si nu 30.000 euro, asa cum ati scris in material.

2. Eroarea este cu atit mai grava cu cit, la data publicarii acestui material, nici un reprezentant al Redactiei Hotnews.ro nu mi-a solicitat un punct de vedere pentru a respecta, asa cum cer regulile jurnalismului, principiul Audiatur et altera pars.

In virtutea informarii corecte a cititorilor Dvs. va rog sa difuzati acest drept la replica in topul stirilor HotNews.ro, la fel cum a fost publicat si materialul la care facem referire. In caz contrar, va informez ca voi actiona in judecata, pentru acoperirea prejudiciilor produse prin difuzarea acestor informatii false.

Nota redactiei: In pofida incercarilor redactiei, fostul ministru Tudor Chiuariu nu a putut fi contactat. In schimb, declaratia purtatorului de cuvint al MJ exista in text.