Aproape 3 milioane RON ar fi valoarea stimulentelor acordate de către ministrul Tudor Chiuariu în perioada mandatului de la Ministerul Justiţiei. Angajatii din minister ar fi primit in total 1646 de stimulente in valoare totala de 2,792.756 ron, iar in top s-ar situa Iulia Scantei, fosta sa consiliera, cu aproape 30.000 euro. Informatia a aparut pe Penifest, un blog care se ocupa de situatia din Penitenciare.

.

Angajaţii din aparatul Ministerului Justitiei ar fi primit 1546 de stimulente în valoare totală de 2.792.756 RON. Aşadar, în medie, fiecare din aceste stimulente are o valoare de 1806 RON. Avand în vedere că in Ministerul Justiţiei sint circa 400 de angajati rezultă o sumă totală de aproximativ 6300 RON pe cap de om. In acest timp, salariile au curs in ritmul lor obisnuit, se spune pe blogul amintit.

Sursele de pe Penifest sustin ca in topul premiantilor se situeaza Iulia Scantei, cel mai greu nume al echipei lui Tudor Chiuariu. Doamna Scintei, consiliera fostului ministru, adusa de la Iasi impreuna cu alti consilieri de stat si consilieri personali, despre care presa a scris ca fac parte din asa numitul "grup Fenechiu", ar fi primit peste 100.000 ron ca stimulente, adica ceva in jurul a 30.000 euro, la care se adauga indemnizatii din consilii de administratie si premii.

Ministerul Justitiei este deosebit de discret in aceasta chestiune. Inca de acum citeva luni, HotNews.ro a trimis o cerere vizind exact acest subiect: primele si stimulente pe care Tudor Chiuariu le-a dat oamenilor pe care i-a adus in minister. Ne interesau in principal secretarii de stat si consilieri personali ai domnului Chiuariu. Raspunsul s-a lasat si se lasa asteptat.

Intre timp insa, se pare ca nemultumirea in minister a atins cote alarmante si ca pe drum este un control al Curtii de Conturi. Surse din Ministerul Justitiei au declarat pentru HotNews.ro ca ministrul Predoiu a fost informat inca din primele zile de dupa instalare despre generozitatea predecesorului sau si ca a promis ca va face o ancheta. Aceleasi surse sustin insa ca cei de la Curtea de Conturi s-ar putea sa i-o ia inainte.

Contactat de HotNews.ro, Gheorghe Mocuta, purtatorul de cuvint al Ministerului, a declarat ca nu stie nimic de aceste premii si stimulente, dar a promis ca se va informa.

In cauza, spune Penifest, ar fi sumele incasate de Iulia Scantei, Katalin Kibedi, Doina Armean, Ani Dumitrache, Alexandra Presură, Bogdan Găurean, Marius Iosif, George Spaiuc, Stan Petre, Marin Dumitru. Ele ar reprezenta stimulente, prime, indemnizatii, sume incasate din participarea la comisii, precum si orice alte sume decat salariul, in perioada mai 2007 - aprilie 2008, defalcate pe luni calendaristice, la care se adauga premiile.

Stimulentele sunt acordate personalului din aparatul MJ din fondul constituit potrivit art. 25 alin. (2) din Legea nr. 147/1997, iar premiile sunt acordate din fondul de premiere, constituit în temeiul art. 20 din OUG nr. 27/2006.