Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, este cercetat penal in dosarul "Loteria Romana" pentru fapte petrecute in perioada 1999-2000 cind era secretar de stat la Ministerul de Finante. Surse din Parchet ne-au declarat ca este vorba despre acelasi dosar in care, joi, s-a declansat urmarirea penala impotriva vicepresedintelui PD-L, Cristian Boureanu. In perioada urmatoare DNA ar putea cere Camerei Deputatilor avizul pentru urmarirea penala a lui Nicolaescu.

Externat din spital vineri dimineata dupa o operatie la sinusuri, pe ministrul Eugen Nicolescu il asteapta o veste proasta: se afla in atentia DNA, faza cercetarii penale, in dosarul "Loteria Romana". Potrivit Antena 3, este vorba despre despre perioada 1999-2000, cind Nicolescu a fost secretat de stat la Ministerul Finantelor.

Desi DNA a refuzat sa confirme si sa comenteze informatia, surse din Parchet ne-au declarat ca este vorba despre acelasi dosar in care este urmarit penal si Cristian Boureanu. Reamintim ca, joi, DNA a declansat urmariea penala impotriva liderului PD-L pentru activitatea din perioada in care era membru in Consiliul de administratie la Loteria Romana.

Boureanu a fost citat la DNA pentru ziua de 6 mai, procurorii acuzindu-l de "abuz in serviciu contra intereselor publice".

Cristian Boureanu a declarat pentru HotNews.ro ca nu s-a efectuat niciun act premergator in cazul lui si ca nu stie desprte ce este vorba in mod concret. Liderul democrat-liberal pune in legatura citatia la DNA cu faptul ca s-a inscris in cursa pentru sefia Consiliului judetean Arges.

Eugen Nicolescu nu poate fi urmarit penal in acest moment fara avizul parlamentului, el fiind si ministru si deputat. Potrivit ultimei decizii a Curtii Constitutionale, ministrii-parlamentari au nevoie de avizul camerei din care fac parte, situatie in care se afla Paul Pacuraru, Codrut Seres si Adrian Nastase. Spre deosebire de acestia, pentru Cristian Boureanu nu a fost necesar avizul Camerei Deputatilor.

Surse din Parchet afirma ca in perioada urmatoare se va cere urmarirea penala a lui Nicolaescu.