DNA a declansat urmarirea penala impotriva deputatului PD-L Cristian Boureanu, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice intr-o cauza vizind activitatea sa in AGA de la Loteria Romana. In emisiunea "Nasul" de la B 1 TV, Boureanu a afirmat ca a primit o citatie de la DNA, fara a se fi facut insa nicio cercetare prealabila. Boureanu a declarat pentru HotNews.ro ca banuieste implicarea lui Relu Fenechiu, deoarece semnatarul citatiei este procurorul Emilian Eva, care in 2004 a fost propus de Fenechiu drept candidatul PNL la primaria Iasi.

Urmarirea penala a lui Cristian Boureanu a inceput in 17 aprilie, fiind in legatura cu activitatea sa ca membru al AGA de la Loteria Romana, asa reiese din citatia primita prin posta. Acuzatia care i se aduce este cea de abuz in serviciu contra intereselor publice, fapta prevazuta de articolul 248 Cod Penal. " Va solicitam sa va prezentati la sediul unitatii noastre, insotit de aparatorul ales in ziua de 6 mai in vederea prezentarii detaliate a invinurii si a drepturilor si obligatiilor procesuale care va revin", se precizeaza in citatia semnata de procurorul de caz Emilian Eva si de seful Sectiei a- II-a Doru Tulus.

Cristian Boureanu a declarat pentru HotNews.ro ca se va prezenta pe data de 6 mai la DNA, dar ca nu i s-a comunicat in prealabil nimic. " S-a declansat urmarirea penala fara a mi se lua vreo declaratie, fara sa fiu chemat la Parchet. Cum s-au efectuat cercetarile prealabile", intreaba Boureanu, precizind ca citatia a primit-o prin posta, fara recomandare.

Deputatul PD-L sustine ca a fost membru in AGA de la Loteria Romana timp de 6 luni, in perioada administratiei CDR, dar ca nu stie despre ce acuzatie ar putea fi vorba. Boureanu suspicioneaza ca la mijloc ar putea fi Relu Fenechiu, pentru ca procurorul care semneaza citatia, Emilian Eva, a fost candidatul propus de Fenechiu in 2004 la primaria Iasiului. "Domnul Eva am aflat astazi cu stupefactie, total intimplator, e fost propus de PNL la Primaria Iasiului, in 2004, omul de casa al lui Relu Fenechiu", a spus Boureanu la "Nasul".

Dupa cum relateaza presa locala, Relu Fenechiu l-a propus, intr-adevar, in 2004 pe Emilian Eva drept candidat la primaria din Iasi, dar acesta nu a fost acceptat de filiala locala. Dupa venirea lui Tudor Chiuariu la ministerul Justitiei, Emilian Eva a ajuns procuror DNA in Capitala.

La rindul sau, Cristian Boureanu a fost intre 1999-2000 consilier al ministrului Decebal Traian Remes, acum trimis in judecata de DNA in faimosul dosar "caltabosii si palinca". In aceasta perioada, Boureanu a fost si membru in consiliul de adminsitratie de la Loteria Romana.

In momentul de fata, Boureanu candideaza din partea PD-L pentru presedintia Consiliului judetean Arges. Deputatul este unul dintre cei mai bogati parlamentari, averea sa ridicindu-se la milioane de euro. Potrivit declaratiei de avere, este asociat in 12 firme, investeste masiv in proprietati imobiliare, iar anul trecut a achizitionat impreuna cu fratele sau terenuri in Bucuresti, in suprafata de 8 hectare.

Intrebat de HotNews.ro cum il va afecta in campanie acest dosar de la DNA, Boureanu a spus ca se "incearca inocularea ideii ca toti sint la fel, o apa si-un pamint".