Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu majoritate de voturi ca Legea pentru modificarea legii 115/1996, pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici este neconstitutionala.

"Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra sesizarii de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.I pct.2 din Legea pentru modificarea Legii nr.115/1996 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici, dispozitii prin care a fost modificat alin.(1) al art.18 din Legea nr.115/1996", se arata intr-un comunicat al CCR.

Sesizarea a fost formulata de un numar de 71 de deputati in cadrul controlului anterior promulgarii legii, potrivit prevederilor art.146 lit.a) din Constitutie.

Motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

In cadrul aceleiasi sedinte, CCR a examinat si sesizarea inaintata de 71 de deputati, referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, insa a decis ca dezbaterile sa fie reluate pe 22 aprilie.