Aproape 4 000 de politisti din toata tara au organizat, astazi, pe strazile Capitalei, un miting de protest. Ei s-au adunat in jurul orei 10,00 in Piata George Enescu, de unde au pornit in mars catre Guvern. Traseul marsului de protest a fost Piata George Enescu - Calea Victoriei - strada D.I.Dobrescu - Bulevardul Magheru - Bulevardul Lascar Catargiu - Piata Victoriei (fara stationare) - Bulevardul Aviatorilor. Mitingul s-a incheiat in jurul orei 13,00. Protestatarii sunt nemultumiti de prevederile actualului Statut al Politistului, dar au cerut si locuinte de serviciu si asistenta juridica, anunta televiziunile de striri.

Reprezentantii Politiei Rutiere au declarat, pentru HotNews.ro, ca mitingul nu a afectat traficul din Bucuresti.

Politistii au iesit in strada pentru a protesta impotriva actualei forme a Statutului politistului si a ceea ce ei numesc "atacurile constante impotriva independentei exercitarii profesiei lor". Ei sunt nemultumiti si de faptul ca nu primesc sprijin si asistenta din partea Politiei atunci cand sunt chemati in instanta pentru cazurile care privesc sarcinile de serviciu.

Reprezentantii Sindicatului Politistilor au recunoscut, aseara, intr-o discutie cu seful Politiei Romane, chestorul Gherghe Popa, ca, pentru principalele cereri, au fost gasite solutii, exceptie facind cele pentru care procesul legislativ ce trebuie parcurs necesita timp. Principalele lor revendicari sunt modificarea legislatiei privind sanctionarea faptelor de ultraj, privind ordinea si linistea publica, aprobarea in regim de urgenta a proiectului de modificare a Legii privind statutul politistului, incheierea asigurarilor de viata pentru politisti si altele.