Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din invatamantul preuniversitar i-au trimis o scrisoare deschisa ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, in care ii reproseaza acestuia faptul ca variantele de subiecte pentru examenul de bacalaureat sunt prea dificile si il acuza pe ministru ca este pe cale sa transforme inca o generatie de elevi intr-una de sacrificiu, din dorinta de a introduce ceva nou in educatie sub semnul ministeriatului sau.

"Experimentele pe acesti copii ar trebui sa fie suficiente. Noi, parintii si dascalii lor, cosideram ca este un atac inuman impotriva unei generatii de elevi buni, slabi, dar ai nostri, pregatiti 4 ani de studii la nivelul la care Ministerul Educatiei a inteles sa ii instruiasca, nivel care numai de performanta nu este, dar acum, cu 2-3 luni inainte de examen, doreste sa ii evalueze la nivel de excelenta", se arata in scrisoarea semnata de cele doua Federatii.

Semnatarii scrisorii ii solicita ministrului sa revina la subiecte cu un grad de dificultate similar celor de anul trecut, pentru a le da o sansa actualilor elevi de clasa a XII-a sa obtina o diploma de bacalaureat si sa isi poata continua studiile.