Ziua Femeii si Ziua Barbatului ar putea deveni sarbatori legale, declarate zile libere, potrivit unui proiect de lege intocmit pe baza unei initiative cetatenesti care prevede instituirea zilei de 5 mai ca Ziua Barbatului, relateaza Mediafax. In expunerea de motive a initiativei publicate in Monitorul Oficial al Romaniei se arata ca, desi femeia si barbatul sunt considerati egali, este "curios" faptul ca numai femeia are o zi dedicata ei, nu si barbatul.

In plus, se precizeaza ca, daca Ziua Femeii este si ziua mamei, Ziua Barbatului va fi si ziua tatalui. Pentru aceasta sarbatoare este propusa ziua de 5 mai, care ar urma sa fie si una libera.

Un alt argument adus de initiatori se refera la faptul ca Romania are cele mai putine sarbatori legale din intreaga Uniune Europeana: doar opt zile pe an. Asta in conditiile in care Slovenia are 18, Slovacia 15, Bulgaria 13, Polonia 12, Austria 15, Malta 14, Franta 11.

Potrivit propunerii legislative depuse spre dezbatere in Parlament, zilele de 8 martie (Ziua Femeii) si 5 mai (Ziua Barbatului) vor fi declarate zile libere.