Lingvistul George Pruteanu a fost inmormantat, in aceasta dupa-amiaza, la Cimitirul Bellu din Capitala. El a murit joi seara, in urma unui infarct, la Spitalul Sfantul Pantelimon, unde fusese internat marti. George Pruteanu s-a nascut in urma cu 61 de ani in Bucuresti. A fost profesor universitar, politician, critic literar, colaborator al mai multor publicatii si realizator al unor emisiuni despre folosirea corecta a limbii romane. Pentru cei care au dorit sa ii aduca un ultim omagiu, trupul neinsufletit al lui George Pruteanu a fost depus, ieri, la Muzeul Literaturii Romane.

George Pruteanu a devenit cunoscut mai ales pentru emisiunea "Doar o vorba sat-i mai spun", difuzata, pe rand, de Tele7abc, ProTV si TVR 1, pentru Legea Pruteanu si pentru criticile vehemente aduse divertismentului de proasta calitate si manelelor.

A fost senator timp de doua mandate, intre anii 1996 si 2004, reprezentand Suceava, iar apoi Bistrita-Nasaud.

A initiat si a sustinut legea pentru protectia juridica a limbii romane, promulgata in forma modificata in 2004, cunoscuta sub numele de Legea Pruteanu, care cere ca toate textele publice in limbi straine sa contina si traducerea in limba romana.

In ultimii ani a militat public de nenumarate ori impotriva "gunoaielor" din industria de divertisment, referindu-se astfel mai ales la programele de televiziune si la manele.

George Pruteanu a fost conferentiar universitar si a predat de-a lungul carierei didactice la Scoala Superioara de Jurnalistica, la Universitatea Ecologica, la Universitatea “Hyperion” din Bucuresti, la Universitatea “Andrei Saguna” din Constanta, la Universitatea “Banatul” din Bistrita si la Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti.