Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii dedicata ultimelor discutii pe tema pregatirilor pentru summit-ul NATO s-a incheiat, dupa mai bine de trei ore, la reuniune fiind prezenti presedintele Traian Basescu, dar si primarul capitalei, Adriean Videanu, anunta NewsIn. Pe langa ultimele pregatiri pentru summit-ul NATO care va debuta peste o saptamana, membrii Consiliului au facut si o evaluare a riscurilor si amenintarilor teroriste in teatrele de operatii in care Romania are trupe. In ceea ce priveste securitatea summit-ului de saptamana viitoare, este posibil ca CSAT sa fi ridicat alerta terorista pentru tara noastra de la precaut la moderat, lucru obisnuit in tarile care gazduiesc un summit NATO.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse discutii despre conceptia privind misiunile, organizarea, conducerea, instruirea si intrebuintarea Fortelor pentru operatii speciale din Armata Romaniei, proiectul de Hotarare a Guvernului Romaniei privind organizarea si functionarea Centrului National de Conducere a Actiunilor de Ordine Publica, proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si un raport referitor la finalizarea procesului de modernizare si transformare structural-functionala a Serviciului Roman de Informatii.

In plus, membrii CSAT au discutat si despre rolul Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta - 112 in cadrul sistemului de management al crizelor, dar si raportul privind activitatea institutiei in anul 2007.