Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat la Realitatea TV ca au existat doua propuneri pentru vizita presedintelui american George Bush in Romania: Constanta si Timisoara.

Alegerea a avut la baza o "simbolistica pe care insisi aliatii au acceptat-o", a explicat Cioroianu. "Imaginati-vi-l pe presedintele Bush vorbind de la balconul Operei. Timisoara este orasul unde ne-am despartit de comunism, Constanta ofera o simbolistica de viitor" a spus seful diplomatiei romane. In ceea ce-l priveste pe liderul rus Vladimir Putin, ministrul roman de Externe a precizat: "Pana cand nu vom sti ca a urcat in avion la Moscova, nu suntem siguri ca va veni".

Totodata, Adrian Cioroianu a anuntat principalele subiecte care vor fi abordate in timpul summitului NATO de la Bucuresti: extinderea Aliantei cu trei tari candidate - Albania, Croatia si Macedonia, problema securitatii energetice, precum si sistemul de aparare anti-racheta.

Seful diplomatiei romane considera ca tara noastra trebuie sa se implice in dezbaterile Aliantei si dupa summitul de la Bucuresti pentru a se mentine activa pe harta NATO. In opinia ministrului Cioroianu, cel mai important subiect pentru Romania in cadrul acestei reuniuni este securitatea energetica.