Masina ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a lovit usor, in aceasta dimineata, o fata de 12 ani la intersectia bulevardului Dacia cu Calea Dorobantilor, informeaza un comunicat al Ministerului de Interne. Cristian David se afla in masina in momentul accidentului, insa autoturismul era condus de un sofer. Victima accidentului a fost transportata la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" pentru investigatii amanuntite, insa nu a necesitat spitalizare, ea fiind ranita foarte usor la gamba stanga. Ministrul Cristian David a declarat, ulterior, ca regreta incidentul.El a recunoscut ca masina in care se afla s-a angajat in depasirea unui troleibuz, dar spune ca fetita accidentata a traversat nepermis.

Politia Rutiera a declansat o ancheta, dupa ce a fost sesizata chiar de ministrul de Interne.

Autoturismul apartinand Ministerului de Interne era condus de Stefan Adrian, sofer al institutiei, si se deplasa catre sediul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza". Fetita ar fi fost accidentata dupa ce a coborat dintr-un autobuz si a traversat printr-un loc nepermis.

Soferul ministrului de Interne a ramas fara permisul de conducere, pana la finalizarea cercetarilor. Martorii sustin ca masina ministerului de Interne circula pe un sens destinat exclusiv mijloacelor de transport in comun si corpului diplomatic.

  • Tanara ranita nu a necesitat spitalizare

Tanara a fost ranita usor in accident, suferind doar o contuzie la gamba stanga si nu a necesitat spitalizare. Purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Viorela Nitescu, fata accidentata va ramane sub observatia medicului ortoped care a consultat-o astazi.

Viorela Nitescu a precizat si ca ministrul Cristian David nu a venit la spital, unde fata a fost adusa de mama ei si de soferul ministrului de Interne.

Purtatorul de cuvant al spitalului a mai adaugat ca fata accidentata a ajuns la spital odata cu presa. De altfel, televiziunile de stiri au anuntat ca mai multi ziaristi ar fi fost bruscati de paznicii spitalului. Purtatorul de cuvant Viorela Nitescu a explicat ca accesul presei in curtea spitalui este interzis.

Conducerea spitalului a anuntat, insa, ca va declansa o ancheta interna dupa ce mai multi jurnalisti au fost agresati de paznici.

  • Cristian David spune ca regreta incidentul

Ministrul de Interne Cristian David a tinut sa isi exprime regretul dupa incidentul de astazi si spune ca ofera toata sustinerea morala atat victimei, cat si familiei acesteia.

Cristian David a admis faptul ca masina in care se afla s-a angajat in depasirea unui troleibuz

oprit in statie, insa spune ca si fetita accidentata a traversat printr-un loc nepermis.

Ministrul de Interne a afirmat ca fetita a fost accidentata foarte usor gratie faptului ca masina circula cu o viteza foarte redusa, undeva intre 10 si 30 de kilometri la ora, iar cercetarile efectuate au demonstrat ca masina nu avea , intr-adevar, viteza mare.

Cristian David a precizat ca, victima accidentului fiind minora, s-a asteptat sosirea mamei acesteia la locul accidentului, inainte ca fetita sa fie transportata la spital.

Ministrul de Interne a adaugat ca a decis imediat ca producerea accidentului sa fie anuntata public prin intermediului directiei de comunicare publica a Ministerului.

Cristian David a mai spus ca a intentionat sa o viziteze pe fetita la spital, insa aceasta a fost trimisa acasa imediat dupa incheierea investigatiilor medicale, iar in aceste conditii, vizita sa nu se mai impunea. El a mai declarat ca a vorbit la telefon cu mama fetitei, pe care a asigurat-o de tot sprijinul sau moral, si ca s-a interesat in permanenta de starea victimei accidentului.