Presedintele Basescu da o noua replica Jurnalului National, criticand aspru trustul Intact, apartinand familiei Voiculescu.Administratia Prezidentiala precizeaza intr-un comunicat ca doamna Elena Basescu invocata de cotidianul Jurnalul National si de participantii la emisiunea Sinteza Zilei (postul Antena3) din seara zilei de 18 martie nu este fiica Presedintelui Romaniei si nu are nicio legatura de rudenie cu acesta. In articolul intitulat Traian Basescu - repartitie pentru Elena Basescu, aparut in Jurnalul National se induce ideea ca presedintele Basescu, in calitate de primar general i-ar fi repartizat fiicei sale o locuinta in sectorul 1.

Presedintia sustine ca o minima verificare a dosarului de repartitie ar fi clarificat imediat ca persoana respectiva nu are vreo legatura cu familia sefului statului.

"Administratia Prezidentiala constata cu regret deprofesionalizarea unor jurnalisti ai trustului Intact, apartinand familiei Voiculescu, care au abdicat de la principiile jurnalismului exercitat cu buna credinta si de la obligatia elementara de a verifica verdicitatea informatiilor. Administratia Prezidentiala ia nota de faptul ca acesti jurnalisti sunt adeptii unui standard propriu de jurnalism, partizan, care abunda in jigniri, dezinformare si pozitii politice personale, fara ca acest lucru sa le ridice probleme de ordin deontologic", se mai arata in comunicat.

Jurnalul National a publicat un articol potrivit caruia fostul primar general Traian Basescu a semnat o repartitie de locuinta pentru Elena Basescu, fara a preciza daca persoana este fiica actualului sef al statului. Subiectul a fost abordat, marti seara, in emisiunea "Sinteza Zilei" a postului Antena 3. Primarul general Adriean Videanu a intrat in direct prin telefon in timpul emisiunii, precizand ca persoana la care se refera articolul nu este fiica cea mica a presedintelui.