O serie de servicii publice vor avea liber in zilele de 2, 3 si 4 aprilie, cu ocazia Summitului NATO de la Bucuresti, a anuntat miercuri premierul Tariceanu. El a precizat ca exceptie vor face serviciile medicale, administratia locala si serviciile de siguranta publica. Elevii si studentii vor fi liberi timp de trei zile.

Secretarul de stat in ministerul de Interne, Victor Paul Dobre a precizat ca zilele libere urmeaza sa fie recuperate in 12, 19 aprilie, respectiv 10 mai.

Decizia a fost luata avand in vedere traficul dificil din Bucuresti si numarul mare de participanti, inclusiv jurnalisti, care si-au anuntat participarea la reuniunea la nivel inalt.

Seful executivului a facut totodata apel la bcuresteni sa dea dovada de intelegere fata de restrictiile de circulatie care vor fi impuse.

"Cer de pe acum scuze in numele guvernului si al autoritatilor pentru deranjul pe care, sa spunem asa, il facem cu aceste masuri de organizare exceptionala si masuri de securitate exceptionala, care se iau oriunde, in orice tara si la acest nivel, sunt masuri obligatorii. ... sunt considerente de securitate pentru delegatiile care sunt la Bucuresti si de deplasare in timp util a unui numar mare in perioade scurte de timp la lucrarile summitului, si acest lucru va impune restrictii de circulatie pe arterele principale si pe inelul de securitate maxima. De fapt, tot Bucurestiul va fi o zona de securitate speciala si de aceea sigur ca o serie de institutii va trebui sa fie oprite, printre care si scolile, si universitatile", a precizat premierul.