Senatorii au adoptat luni o initiativa legislativa care prevede ca Parcul Bordei sa fie declarat de utilitatea publica. Aprobat cu 82 de voturi pentru, patru impotriva si trei abtineri, proiectul de lege a fost initiat de senatorii Ion Iliescu (PSD), Marius Marinescu (PC) si Nicolae Vacaroiu (PSD) si prevede ca statul roman, prin Ministerul Mediului, sa fie expropriator.

Initiativa legislativa prevede ca, "prin derogare de la legea privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, se declara de utilitate publica toate terenurile in suprafata de 33.829,52 mp precum si constructiile proprietate privata, situate in Bucuresti, care fac parte din zona cunsocuta sub numele “Parcul Bordei”".

Statul roman, prin Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, va efectua toate formalitatile in vederea exproprierii terenului respectiv.

Proiectul de lege va merge spre dezbatere la comsiile de specialitate din Camera Deputatilor. Senatul este prima Camera sesizata, urmand ca decizia finala sa fie luata de catre deputati.