Spectacol inedit in Parlament. De aceasta data protagonistii nu au fost parlamentarii, asa cum suntem obisnuiti, ci formatia de baschet Harlem Globetrotters. Renumitii baschetbalisti au oferit pe culoarele Camerei Deputatilor un mic show care a starnit curiozitatea si admiratia angajatiilor. Aflati la Bucuresti pentru a sustine un spectacol, profesionistii de la Harlem Globetrotters au vizitat si Casa Poporului, s-au intalnit cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si chiar „au votat” din bancile deputatilor o rezolutie in favoarea lor.

Cei sapte baschetbalisti au facut turul Casei Poporului si s-au declarat impresionati de marimea si arhitectura cladiri. Imbracati in echipament rosu-albastru cu sigla echipei, membrii HG s-au fotografiat cu statuiile de la Senat, au filmat absolut tot ce au vazut si au primit explicatii de la ghidul Parlamentului la fiecare sala in parte.

Harlem Globetrotters in Parlament
Foto: HotNews.ro

Pe terasa salii de la A.I.Cuza, ghidul le-a povestit sportivilor de vizita lui Michael Jackson in Romania si despre gafa pe care acesta a facut-o, cand i-a salutat pe bucuresteni confundand orasul in care se afla: „Hello, Budapest!".

Harlem Globetrotters in Parlament
Foto: HotNews.ro

Atractia cea mai mare pentru echipa Globetrotters a constitut-o insa sala de plen a Camerei Deputatilor. Insotiti de presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, jucatorii au testat fotoliile de la prezidiu si pe cele ale parlamentarilor.



"Cine vrea sa fie prim-ministru? Acesta este locul", i-a intrebat Olteanu aratandu-le sportivilor fotoliul pe care sta Calin Popescu Tariceanu. Olteanu a facut pe ghidul explicandu-le jucatorilor unde stau lideriii grupurilor parlamentare si modalitatile de vot. Incantati, atletii s-au asezat pe scaunele parlamenatrilor iar unul dintre atleti a cerut colegilor sai, de la tribuna, sa voteze o rezolutie in favoarea echipei Harlem Globetrotters.

Harlem Globetrotters in Parlament
Foto: HotNews.ro

Baschetbalistii au facut si un scurt spectacol in sala de sedinte pasand o minge de baschet peste banci intre ei si Bogdan Olteanu. De altfel, presedintele Camerei Deputatilor le-a pregatit si un cos de baschet pe culoarul din fata salii de plen unde membrii formatiei au oferit un mic show. Incantati, baschetalistii au inscris la cos si le-au aratat celor prezenti cateva scheme cu mingea. Unul dintre sportivi chiar a incercat sa-l invete pe presedintele Camerei cum se invarte mingea pe deget.

Harlem Globetrotters in Parlament
Foto: HotNews.ro

Bineinteles nu au lipsit autografele, membrii echipei Harlem Globetrotters semnand fiecare pe mingea cu care au jucat. De altfel Olteanu, fan al acestui sport, a aruncat la cos, reusind sa inscrie in aplauzele sportivilor. Cu iz de campanie electorala, presedintele Camerei Deputatilor a facut poze cu membrii echipei, a zambit frumos si le-a oferit acestora agende si calendare cu Parlamentul.