Pavarotti din Banat, tanarul de 33 de ani, care a castigat voturile spaniolilor va canta in aceasta seara in finala concursului Hijos de Babel. Costel Busuioc a castigat sapte editii ale competitiei si se afla in fruntea clasamentului. Un zidar roman cu opt clase, emigrat in Spania, a fermecat telespectatorii televiziunii publice spaniole, dar in ciuda calitatilor sale vocale deosebite, Busuioc a refuzat oferta de a studia canto la Opera de la Viena, deoarece avea nevoie de bani pentru a-si intretine sotia si cei patru copii.

Totusi, daca va castiga si marea finala a concursului, tanarul va avea un contract semnat cu una dintre cele mai importante case de productie din lume. Presa a scris zilele trecute ca romanul a semnat deja un precontract cu Sony.

Astazi, incepand cu orele 21:00, postul de televiziune Romantica va difuza, in direct, marea finala a concursului spaniol "Hijos de Babel". Costel Busuioc va interpreta "La Traviata" iar in cazul in care va fi ales printre ultimii trei finalisti, va trebui sa interpreteze si "Nessun Dorma".

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu i-a oferit lui Costel Busuioc o bursa de studii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

In tinerete, Costel Busuioc a pazit oi, a spalat vagoane si a fost maseur la un azil de batrani, dupa care a plecat in Spania. Aici a lucrat cu ziua pe santier, pana cand prietenii l-au convins sa se inscrie la concursul care l-a facut celebru.

Costel Busuioc, in semifinala: