Presedintele Traian Basescu ii cere premierului sa elimine taxa de prima inmatriculare, printr-o scrisoare trimisa Palatului Victoria. Seful statului solicita emiterea unei Ordonante de urgenta in acest sens.

Presedintele Traian Basescu isi motiveaza cererea prin faptul ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia comunitara si Tratatul de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana: "Intre statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau texele cu efect similar, in cazul de fata, taxa de prima inmatriculare a autoturismelor si autovehiculelor", se arata in scrisoarea sefului statului.

Traian Basescu aminteste, in scrisoarea sa, si de cazurile in care instantele judecatoresti au decis inmatricularea unor autovehicule fara plata taxei de prima inmatriculare.

Seful statului solicita si restituirea sumelor incasate deja pentru taxa de prima inmatriculare.

  • Tariceanu: "Presedintele e in cautare de voturi ieftine"

Replica lui Calin Popescu Tariceanu nu a intarziat. Aflat in judetul Giurgiu, pentru a participa la lansarea Ghidului Solicitantului pentru Programul National de Dezvolatare Rurala, premierul s-a declarat deranjat de scrisoarea sefului statului si a anuntat ca ii va cere in scris, acestuia, sa nu ii mai trimita scrisori.

"Presedintele este in cautare de voturi ieftine si nu a inteles importanta taxei auto", a declarat pemierul Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax, aratand ca s-a saturat ca seful statului sa ii trimita scrisori despre care, spune el, afla, oricum, de la televizor.

  • Boc: PD-L pregateste o noua motiune de cenzura la adresa Guvernului

La randul sau, liderul democrat-liberal Emil Boc a declarat, pentru Realitatea Tv, ca PD-L va initia o motiune de cenzura la adresa Guvernului pe tema taxei de prima inmatriculare. Emil Boc a precizat ca textul motiunii este deja pregatit.

  • Geoana: "Guvernul vrea sa paseze viitorului Executiv problema taxei auto"

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, astazi, ca scrisoarea trimisa de seful statului primului ministru pe tema taxei auto este, in opinia sa, o actiune electorala, si si-a exprimat temerea ca actualul Guvern trage de timp pentru ca problema taxei auto sa fie pasata urmatorului Executiv.