Presedintele Traian Basescu a afirmat vineri ca "teroristul" Omar Hayssam nu a plecat din tara "ca un boier", asa cum au aparut informatii in presa, ci "tarandu-se printre oi". Seful statului sustine ca exista inclusiv probe ADN care demonstreaza acest lucru.

Prezent la sedinta de bilant a Ministerului Public, seful statului s-a referit la presiunile din mass-media, exemplificand cu dosarul fugii lui Omar Hayssam, despre care s-a spus ca a plecat ca un boier, cand de fapt a plecat "tarandu-se printre oi": "va avertizez ca veti avea o mare lupta cu o parte din media, in tentativa justitiei de a judeca modul cum a plecat Hayssam. Va previn ca este ciclul doi al atacurilor pe justitie".

Potrivit lui Basescu, "interesele celor care i-au dat sirianului IPRS Baneasa, care i-au dat Foresta Nehoiu, care i-au dat padurile patriei la dispozitie si l-au luat in avion cu ei in deplasari au fost sa se produca o decredibilizare atat a instantei, atat a procurorului cat si a factorului politic de astazi, presupus a fi cel care era interesat in rezolvarea legala a proceselor".

Traian Basescu le-a atras atentia procurorilor vor avea de luptat cu o parte din media in tendinta justitiei de a cerceta probele legate de modul in care "un terorist condamnat definitiv si irevocabil" a parasit Romania. "Cei pe care i-a hranit cu bani, cei care voiau sa-l faca parlamentar vor sa va determine sa nu-l judecati, sa nu se ajunga la o concluzie despre modul cum a plecat", a afirmat Basescu.

In cursul dupa-amiezii, in cadrul emisiunii "K-drane" de la Radio Romania Actualitati, Traian Basescu a afirmat ca exista documente tehnice, inclusiv probe ADN, ca Omar Hayssam a plecat din Romania "printre oi". Seful statului a declarat ca, dupa ce a parasit tara, Hayssam a mentinut "contacte" cu politicieni, cu care a comunicat sau si-a trimis soferul.

Referindu-se la iesirea din spital a sirianului, pe motiv de cancer, seful statului a afirmat ca Omar Hayssam, "acest bolnav care acum este sanatos tun", a fost operat in spitalul inchisorii Jilava de catre medicul Mircea Beuran, "marele chirurg, care si in penitenciar te face bine de cancer".