Întrebat dacă medicii care distribuie informații false referitoare la vaccinare ar trebui să-și piardă dreptul de liberă practică, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a declarat, în cadrul unei dezbateri HotNews.ro LIVE, că susține mai degrabă responsabilizarea acestora.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

„Medicul trebuie să-și asume că a recomandat unei persoane să nu se vaccineze și trebuie să răspundă pentru asta. E aceeași situație ca atunci când un chirurg recomandă unui pacient să nu se opereze, iar pacientul respectiv pățește ceva. Medicul trebuie să răspundă pentru decizia pe care a luat-o.

E greu de spus care e cea mai bună variantă. Nu vreau să plec de la reaua credință. E vorba de specialități. Un medic când nu știe ceva atunci poate să întrebe un coleg. Când ai senzația că le știi pe toate, înseamnă că n-ai mai citit de mult timp”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește dezinformarea venită din partea unor preoți, Valeriu Gheorghiță spune că aceasta creează confuzie în rândul oamenilor.

Coordonatorii campaniilor de vaccinare din România și din Republica Moldova, dr. Valeriu Gheorghiță, și dr. Ninel Revenco, precum și jurnalistul Vitalie Călugăreanu sunt invitați în acest moment la o dezbatere HotNews.ro LIVE pe tema campaniilor de vaccinare din cele două părți.