Omul de afaceri Dinu Patriciu este pe locul 462 in ultimul clasament al revistei Forbes al miliardarilor planetei. El are o avere estimata la 2,5 miliarde de dolari.

Dinu Patriciu este pe acelasi loc cu vedeta americana de televiziune Oprah Winfrey. Pe aceeasi pozitie mai sunt plasati inca 40 de miliardari. Fost arhitect, Patriciu activeaza in domeniul petrolier, precizeaza revista Forbes.

Ion Tiriac , primul roman inclus in clasamentul Forbes, este plasat acum pe locul 962 cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. El a cazut 122 de locuri in clasament fata de anul trecut cand se afla pe pozitia 840. El are afaceri in domeniul bancar, al asigurarilor, leasing si al vanzarilor de autoturisme si imobiliar.

Surpriza pe primele pozitii in topul miliardarilor lumii. Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a cedat titlul de cel mai bogat om din lume compatriotului sau Warren Buffett. Buffett, in varsta de 77 de ani, aflat intre primii trei miliardari ai lumii de mai multi ani, este acum pentru intaia data pe primul loc dupa ce a strans o avere de 62 de miliarde de dolari. El si-a sporit averea cu 10 miliarde de dolari in ultimul an. Miliardarul american este cel mai mare actionar al Kraft Foods, al doilea producator mondial din industria alimentara. De asemenea, el a facut si o serie de achizitii in industria farmaceutica si in domeniul companiilor de asigurari.

Pe locul al doilea este magnatul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim, cu 60 de miliarde de dolari.

Averea lui Bill Gates a fost evaluata la numai 58 de miliarde de dolari, cu "doar" doua miliarde mai mult ca anul trecut, ceea ce l-a plasat doar pe locul al treilea.

Vedeti aiciintreg topul Forbes pe 2008 al miliardarilor lumii.