S-a hotarat: miercuri intre orele 7.00 si 9.00 va fi greva la CFR. Acest lucru a devenit sigur dupa ce negocierile dintre reprezentantii ministerului Transporturilor si sindicalistii CFR au esuat. Oferta ministerului a ramas neschimbata - 8 la suta, majorare care nu ii multumeste pe sindicalistiI, care cer o majorare de salarii de 18 procente. Ministerul Transporturilor le-a oferit dupa cum era prevazut intr-un memorandum 8 procente, in doua transe respectiv 4% de la 1 aprilie si 4% de la 1 octombrie.

Greva feroviarilor din 5 martie ar afecta, numai in Gara de Nord, circulatia a 29 de trenuri, relateaza NewsIn.

Directorul CFR Infrastructura, Constantin Manea, a declarat ca, in intervalul precizat, 13 trenuri ar trebui sa plece si 16 sa intre in Gara de Nord. Manea a declarat ca situatia se va normaliza in jurul orei 20.00 privind regularitatea trenurilor care vor intra si vor iesi din Bucuresti, deoarece intreruperea circulatiei in aceste doua ore, se va resimti pe tot parcursul zilei de miercuri.

La inceputul lunii februarie, circulatia trenurilor, in Gara de Nord Bucuresti si in mai multe regionale din tara, a fost intrerupta trei ore, in urma unui protest spontan al salariatilor feroviari. Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, la acea data, ca intreruperea activitatii de catre salariatii CFR a fost ilegala, iar costurile nu vor fi suportate de catre CFR, ci se cei vinovati de aceasta situatie.

Potrivit sindicalistilor CFR, salariul minim in domeniu este de 450 de lei, sub nivelul salariului minim stabilit de Guvern la nivel national.