Un nou santier va rasari in Piata Universitatii in 2008. Scopul? Constructia unei parcari subterane, una dintre cele 15 care urmeaza sa fie realizate intr-o prima faza in Capitala, dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat vineri "Strategia de parcare". Potrivit Strategiei, constructia celor 15 parcari va costa 311,6 milioane de lei, urmand a fi asigurate 8827 de locuri de parcare - toate subteran.

Problema cu strategia privind parcarile e ca nu se cunosc termenele de finalizare a lucrarilor, planul primariei fiind extrem de vag in acest sens. In acest moment este asteptat si un plan de actiune care sa detalieze ce trebuie facut.

In afara locatiilor amintite, in Strategie mai sunt cuprinse alte 69 de propuneri pe teritoriul Bucurestiului. Pentru a gestiona acest plan, municipalitatea va infiinta o unitate specializata.

Strategia este elaborata de Primaria Municipiului Bucuresti in parteneriat cu firma de consultanta spaniola INOCSA Ingenieria si cu Asesores de Instrastructuras, tot din Spania. Proiectul este finantat printr-un grant de 600.000 de euro oferit de Guvernul Spaniei.