Ancheta la un centru de recuperare pentru copii cu dizabilitati din municipiul Arad, dupa ce o salariata a centrului a reclamat ca unul dintre minori, in varsta de 13 ani, a fost legat cu sfoara si cordoane de maini si picioare de catre angajati ai institutiei.

Autoritatile din sistemul privind protectia minorilor sustin ca metoda folosita este legala, in conditiile in care, in prezent, institutia nu detine alte echipamente pentru imobilizarea copilului, relateaza NewsIn.

„Nu se pune problema unor sanctiuni aplicate angajatilor pentru ca, in Romania, legea prevede ca asa trebuie legati copiii extrem de bolnavi si care au tendinta de a se automutila. Contentia fizica se face timp de doua ore, timp in care se fac verificari din 30 in 30 de minute, pentru a se stabili daca se mai impune aceasta stare“, a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Arad.

La institutiile similare din occident se folosesc alte metode, care inca nu pot fi aplicate in Romania din cauza ca nu exista dotarile necesare.

Ancheta declansata de politisti urmeaza sa stabileasca daca minorii aflati in centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilitati sunt tratati corespunzator sau daca sunt abuzati. In acest centru se afla 28 de pacienti minori, de care se ocupa 50 de persoane.