Zeci de buletine de vot de la referendumul pentru autonomia Tinutului Secuiesc, votate cu "NU", au fost gasite arse, luni, intr-o groapa de gunoi de langa Tg. Mures, relateaza NewsIn. Presedintele Consiliului National Secuiesc, care a initiat referendumul s-a declarat surprins de existenta acestor buletine si a dispus verificarea listelor pentru a vedea daca nu e vorba de o diversiune. Potrivit conducerii CNS 99,3% dintre cei intervievati au votat pentru autonomie.

Referendumul pentru autonomia Tinutului Secuiesc a inceput in decembrie 2006 in judetele Mures, Harghita si Covasna. Dupa consultarea locuitorilor din aceasta zona, pe baza rezultatelor obtinute, conducerea CNS a elaborat sambata la Sfantu Gheorghe o hotarare in care au cerut numirea unui raportor european pentru aceasta zona.

In replica, presedintele Basescu a spus ca nu crede ca solicitarea unui raportor european pentru Tinutul Secuiesc va fi luata in considerare de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, deoarece Romania ca membru al UE respecta toate standardele in materie de minoritati.