Un proiect de reorganizare la nivelul Poliției Capitalei prevede comasarea serviciului Omoruri, coordonat până recent de Radu Gavriș, concomitent cu desființarea Serviciului Furturi Auto și a Serviciului de Presă. Noua structură care va fi creată prin comasarea acestor servicii ar putea fi condusă de comisarul-șef Marius Andrei, care ar putea fi numit director general adjunct, respectiv funcția pe care a ocupat-o Gavriș înainte de a fi detașat la Poliția Județeană Harghita, printr-o decizie semnată de Liviu Vasilescu, care a demisionat la începutul lunii septembrie în urma scandalului generat de întâlnirea sa cu membri ai clanului Duduianu.

Radu GavrisFoto: Politia Capitalei

Comisarul-șef Marius Andrei este cel care, într-un interviu acordat pentru mainnews.ro la jumătatea lunii august, a afirmat că șefi ai Poliției Capitalei ar fi cerut ca ofițerii din Serviciul Grupări Infracționale Violente, pe care îl conduce, să nu mai lucreze cu procurorii DIICOT în anchetele care vizau clanurile interlope.

„Ni s-a solicitat în mod ferm, progresiv, gradual, de a nu mai face activități sub coordonarea procurorilor DIICOT. De către domnul director general la vremea respectivă, comisar-șef Miron și de către domnul director-general adjunct, comisar Radu Gavriș”, spunea atunci Marius Andrei.

De asemenea, Serviciul de Presă ar urma să fie transformat în Birou de Presă, au precizat surse din Ministerul Afacerilor Interne.

Serviciul Omoruri a fost înființat în 1 august 2000 și, potrivit informațiilor din presă, ar fi unul dintre cele mai performante din România. Astfel, după cum scria ziare.com în 2018, „Bucureștiul este singurul oraș european în care toți criminalii care au ucis din 2011 încoace au fost prinși”.

În prezent, Serviciul Omoruri are 3 birouri: Biroul Omoruri, Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă și Biroul Agresiuni Sexuale.

În urma reorganizării, Serviciul Omoruri nu va mai avea birouri și funcțiile de șef birou.

Prin proiectul de reorganizare, Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă se va desființa, iar dosarele de morți suspecte și uciderile din culpă vor reveni la Poliția de sector sau la secțiile de poliție.

Biroul Agresiuni Sexuale s-ar putea transforma în serviciu, concomitent cu schimbarea actualului șef, potrivit surselor citate.

Decizia de detașare a lui Radu Gavriș la Harghita a venit după ce în presă au apărut informații potrivit cărora Liviu Vasilescu s-ar fi întâlnit noaptea, într-o biserică, cu lideri ai clanului Duduianu pentru a cere înmormântarea cât mai rapidă a lui Emi Pian, mort în urma unui scandal între două clanuri interlope.

Conducerea Poliției Române a confirmat ulterior veridicitatea informațiilor iar Liviu Vasilescu și-a anunțat demisia de la conducerea instituției. Nu înainte de a semna detașarea lui Radu Gavriș la Harghita.