Human Rights Watch cere, printr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Senatului Romaniei, ministrului justitiei si primului ministru, sa respinga schimbarea Codului Familiei prin care se interzsc casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Legislatorii trebuie sa asigure protectia drepturilor tuturor familiilor, este argumentul HRW.

Masura va priva multe familii din Romania de drepturile civile si va crea inegalitate in fata legii, arata HRW, potrivit unui comunicat de presa.

"Nu exista nicio scuza pentru pentru jocuri politice cand este vorba despre protectia si bunastarea familiilor", spune semnatarul scrisorii - directorul Programului pentru Drepturile Lesbienelor, Homosexualilor, Bisexualilor si Transexualilor din cadrul HRW, Boris Dittrich - adresata presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, ministrului justitiei, Teodor Melescanu, si premierului Calin Popescu-Tariceanu.

"Aceste propuneri nu numai ca discrimineaza in mod deliberat cuplurile homosexuale, dar le ameninta si familiile, inclusiv copiii. Masura este o insulta la adresa progreselor antidiscriminare facute de Romania in alte privinte", spune Dittrich

HRW condamna modificarea Articolului 1 din Codul Familiei decisa de comisia juridica din Senat, in urma careia "baza familiei este casatoria dintre un barbat si o femeie".