Peste 45.000 de absolventi de gimnaziu vor sustine, luni, prima proba a sesiunii speciale a Testelor Nationale - cea la limba si literatura romana. Comisia nationala de examen va organiza, la sediul Ministerului Educatiei, in toate cele patru zile in care vor avea loc probe (4-7 februarie), incepand cu ora 8,50, sedinta publica de extragere a variantei de subiect din cadrul celor 100 posibile, anunta Antena 3.

La ora 9,00, numarul variantei extrase va fi comunicat centrelor de testare prin intermediul postului Radio Romania Actualitati si va fi afisat pe site-ul edu.ro. Numarul total de candidati este de 45.352, repartizati in 175 de centre de examen special constituite.

Calendarul sesiunii speciale a Testelor Nationale este urmatorul: 4 februarie - limba si literatura romana, 5 februarie - limba si literatura materna, 6 februarie - matematica, iar pe 7 februarie - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei.

Prima afisare a rezultatelor este programata pentru data de 9 februarie, pana la ora 16,00, iar intre 16.00 – 20.00 pot fi depuse contestatiile. Rezolvarea acestora este prevazuta pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afisate luni, 11 februarie.