​O femeie din județul Mehedinți a primit acasă un colet cu gunoiul menajer pe care l-a aruncat pe marginea unei șosele din Gorj. Un trecător a decis să-i trimită acasă pachetul, după ce a găsit printre resturi și facturi cu datele personale ale tinerei, transmite Mediafax.

Gunoi pe stradaFoto: Hotnews

Un bărbat aflat la cules de plante medicinale, în zona Dealului Bujorăscu, din județul Gorj, i-a observat pe drumari în timp ce strângeau gunoiul aruncat de un trecător pe marginea drumului. Revoltat de gestul persoanei care și-a lăsat resturile în apropierea șoselei, acesta a strâns gunoiul și a expediat coletul la adresa de pe documentele lăsate printre deșeuri.

"Ea a aruncat gunoiul și un cetățean intrigat, cu puternic simț civic, i-a trimis coletul acasă. A lăsat în gunoi și facturi, dar și alte acte. A aruncat inclusiv pampers. În păduri se aruncă destul de multe gunoaie. Este un exemplu de urmat, poate așa o să se înțeleagă că nu este normal să aruncăm gunoiul peste tot. Întâmplarea a avut loc pe Dealul Bujorascu. Îl felicităm pe domnul care a făcut acest gest, a și plătit transportul. Gunoiul a ajuns la destinatie, 11 kilograme în total și a fost primit, nu s-a întors la expeditor. Omul a trimis coletul cu confirmare de primire. Era la cules de plante medicinale și când a văzut gunoiul ne-a spus ”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

În luna iulie, în cadrul unei acţiuni de ecologizare, drumarii au găsit un sicriu cu oseminte umane, pe marginea Drumului Naţional 67, în comuna Leleşti, din Gorj.