Scrisoare deschisa semnata de peste 1.000 de magistrati: Numeroase actiuni de manipulare a opiniei publice si atacuri fara precedent la adresa a numerosi judecatori si procurori si a celor mai importante institutii ale statului, intr-o tara macinata de coruptie endemica

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 26 februarie 2018, 19:54 Actualitate | Esenţial


 documente
(26 Feb 2018) PDF, 149KB
Peste 1000 de magistrați români adresează o scrisoare deschisă pentru susținerea independenței justiției, intr-un moment in care "dezbaterile publice recente pun în grav pericol independența justiției și parcursul Statului Român în cadrul Uniunii Europene". Semnatarii scrisorii deschise atrag atentia ca "În momentul actual, exprimărilor incoerente ale factorilor politici, într-o țară măcinată de o corupție endemică, li se adaugă numeroase acțiuni de manipulare a opiniei publice și atacuri fără precedent la adresa a numeroși judecători și procurori care instrumentează inclusiv cauze de mare corupție, dar și a celor mai importante instituții ale statului, cu rol de apărare și siguranță publică, cu precădere Direcția Națională Anticorupție."

Lista semnatarilor scrisorii deschise, in documentul atasat.

Scrisoarea deschisa a magistratilor:

Subsemnații, judecători și procurori, magistrați asistenți și auditori de justiție,
 
Având în vedere dezbaterile publice recente, care pun în grav pericol independența justiției și parcursul Statului Român în cadrul Uniunii Europene, înțelegem să exprimăm următorul mesaj:

Un sistem judiciar independent și eficient reprezintă fundamentul statului de drept. Independența justiției cuprinde două componente, respectiv componenta instituțională (care nu se referă exclusiv la judecători, ci acoperă sistemul judiciar în întregime), cât și componenta individuală - independența judecătorului.[1]

Ministerul Public a fost instituit, prin art.131 și 132 din Constituția României, ca o magistratură componentă a autorității judecătorești, având rolul de a reprezenta în activitatea judiciară interesele generale ale societății și de a apăra ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor. Ținând seama de diferențele specifice, judecătorii, la fel ca procurorii, acționează în interes comun, în numele societății și al cetățenilor ce își doresc garantate sub toate aspectele drepturile și libertățile fundamentale. Așadar, independența Ministerului Public constituie un corolar indispensabil al independenței sistemului judiciar. Rolul procurorului în statul de drept poate fi asigurat în mod optim doar dacă acesta este independent în adoptarea deciziilor, atât față de executiv, cât și față de legislativ.

Toți procurorii și judecătorii, inclusiv cei care soluționează infracțiuni de corupție, trebuie să se bucure de independența și autonomia necesare pentru îndeplinirea funcțiilor lor și să nu fie supuși unor influențe incompatibile. Acestea se aplică și mecanismelor disciplinare, iar judecătorii și procurorii trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde de integritate.[2]

Fenomenul corupției reprezintă o amenințare serioasă pentru dezvoltare și stabilitate, are consecințe negative la toate nivelurile de guvernare și subminează încrederea publică în democrație. Comisia Europeană a precizat repetat și clar că slăbirea sau diminuarea domeniului de aplicare al infracțiunilor de corupție sau provocările majore la adresa independenței și eficacității Direcției Naționale Anticorupție ar constitui un pas înapoi cât privește parcursul Statului Român în cadrul Uniunii Europene: "În general, o evaluare pozitivă a progreselor realizate (...) se bazează pe o Direcție Națională Anticorupție independentă, care să fie în măsură să își desfășoare activitățile cu toate instrumentele pe care le are la dispoziție și să continue să înregistreze rezultate. În rapoartele anterioare, faptul că Direcția Națională Anticorupție a continuat să înregistreze rezultate în ciuda faptului că s-a confruntat cu o presiune puternică a fost menționat drept un semn de sustenabilitate. (...) În cazul apariției unor presiuni cu efecte negative asupra luptei împotriva corupției, Comisia s-ar putea vedea obligată să reevalueze această concluzie."[3]

În momentul actual, exprimărilor incoerente ale factorilor politici, într-o țară măcinată de o corupție endemică, li se adaugă numeroase acțiuni de manipulare a opiniei publice și atacuri fără precedent la adresa a numeroși judecători și procurori care instrumentează inclusiv cauze de mare corupție, dar și a celor mai importante instituții ale statului, cu rol de apărare și siguranță publică, cu precădere Direcția Națională Anticorupție.

Mai mult, însuși Ministrul Justiției își permite să atace public pe toți procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, speculând faptul că aceștia administrează probe cu încălcarea legii, respectiv că procurorul șef își exprimă public, în presa occidentală, îndoielile cu privire la evoluția statului de drept în România, ignorând flagrant faptul că libertatea de exprimare în legătură cu buna funcționare a justiției, chestiune de interes public, este protejată de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, iar ”efectul descurajator joacă în detrimentul societății în ansamblul său.” (CEDO, cauza Baka c. Ungariei).

De asemenea, Ministrul Justiției nesocotește faptul că, pe rolul Inspecției Judiciare, Consiliului Superior al Magistraturii ori, după caz, Înaltei Curți de Casație și Justiție există proceduri în derulare, inducând în opinia publică un sentiment de neîncredere în judecătorii, respectiv procurorii ce fac parte din aceste autorități.

Magistrații nu se feresc de criticile aduse cu bună-credință. Reputația profesională constituie însă o valoare fundamentală în exercitarea funcției de magistrat și reprezintă percepția creată în conștiința colectivă asupra modului în care sunt exercitate responsabilitățile profesionale. Atunci când, din anumite motive, funcția și rolul puterii judecătorești sunt diminuate, statul pierde calitatea de stat de drept, cu toate consecințele ce decurg.

Inducerea, în mod indirect și fără suportul unor soluții judiciare definitive în acest sens, a ideii unei funcționări anormale și incorecte a sistemului judiciar, pe componenta de exercitare a atribuțiilor de serviciu ce le revin atât judecătorilor, cât și procurorilor, parte a mecanismului justiției, în sensul că se instrumentează dosare penale cu persoane care ocupă funcții importante în stat pentru afirmarea profesională și nu pe baza probelor aflate la dosar are drept consecință majoră alterarea, înainte de toate, a încrederii opiniei publice în competența, corectitudinea și probitatea pe care, în mod legitim, orice persoană care încredințează magistraților apărarea drepturilor sale le așteaptă. Modalitatea de exprimare creează un dubiu greu de înlăturat cu privire la independența magistraților, cu consecința afectării imaginii sistemului de justiție.

Consiliul Superior al Magistraturii este singura autoritate statală care gestionează cariera magistraților și are obligația constituțională de a apăra independența acestora, interesul de a proteja reputația și de a asigura autoritatea magistraților fiind superior aceluia de a permite o discuție liberă asupra imparțialității acestora, chiar purtată de un ministru al justiției.

Rapoartele MCV subliniază constant faptul că ar trebui să se întreprindă măsuri suplimentare pentru a furniza un sprijin adecvat magistraților împotriva cărora sunt îndreptate critici ce subminează independența justiției, nicidecum recomandarea că ar fi necesare asalturi ale Ministrului Justiției (între altele, membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, garantul constituțional al independenței justiției) asupra judecătorilor și procurorilor din România, cu precădere a colegilor din Direcția Națională Anticorupție, subrogându-se autorităților judiciare cu atribuții constituționale în materie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8640 vizualizari

 • -33 (45 voturi)    
  Au semnat-o, da’ (Luni, 26 februarie 2018, 20:04)

  asistat [utilizator]

  nu prea!
  • -5 (9 voturi)    
   Lista pare ... făcătură (Marţi, 27 februarie 2018, 12:30)

   profun [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   Documentul, despre care nu ne-a zis nimeni cine l-a initiat, cuprinde peste o mie de asa-zisi semnatari care ar trebui sa fie judecatori, procurori, auditori justitie sau magistrati asistenti.

   In fapt, in lista sunt declarate functiile pentru:
   229 judecatori
   189 procurori
   83 auditori justitie
   5 magistrati asistenti

   Despre ceilalti, nu prea stim nimic. La intamplare, am luat ultimul nume fara functie din tabel. E avocata, nu magistrat si evident minte cand zice ca lucreaza la judecatorie:

   1022. Lungu Iolanda Elena - Judecătoria Vaslui
   http://www.avocatura.com/av.13036-lungu-iolanda-elena.html
   • +5 (5 voturi)    
    Lasa manipularile postacule (Marţi, 27 februarie 2018, 14:07)

    samy19 [utilizator] i-a raspuns lui profun

    Lungu Iolanda​-Elena, judecator la judecatoria Vaslui

    http://portal.just.ro/333/SitePages/organizare.aspx?id_inst=333#conducere
 • +30 (38 voturi)    
  o intrebare (Luni, 26 februarie 2018, 20:04)

  anion [utilizator]

  Chiar asa, Asociatia Magistratilor din Romania afirma ca Dorel a sarit calul folosind in raport fapte ce nu trebuiau date publicitatii. De ce nu-l chemati pe TT intr-un proces care sa-l trezeasca la realitate?
  • -22 (30 voturi)    
   Eu zic ca azi, inainte de a intra la CSM sa (Marţi, 27 februarie 2018, 8:51)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui anion

   vina mascatii sa-l salte pe Toader, cum de-si permite sa deranjeze augusta persoana din fata DNA!
   De ce sa-l salte, pentru ca se poate, la noi prima data te salta si apoi se cauta dovezi si motive, asa ca so pe el si se rezolva si problema lui Kovesi!
   • +13 (15 voturi)    
    Auzi (Marţi, 27 februarie 2018, 9:34)

    Encounter [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Tu te poți privi în oglindă știind că-ți vinzi conștiința pe 2 bani? Știi bine că TT a improvizat un raport pe chestii din presă, doar pe povești, deci nu s-ar justifica demiterea Dnei Kovesi decât pentru că îi deranjează pe hoții mari...
    Sper să merite banii pe care-i primești.
   • +12 (14 voturi)    
    tu esti psdist nu?! (Marţi, 27 februarie 2018, 9:42)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    slugarel a incalcat legea! daca e adevarat si a publicat un raport clasificat e infractiune!

    Kovesi , cel putin pana la proba contrarie, e nevinovata!
    Raportu ala e "bine facut" doar in mintea hotilor si al oamenilor cu un iq sub 50!
   • +12 (16 voturi)    
    Ce va freaca grija atat de acesti corupti? (Marţi, 27 februarie 2018, 9:43)

    olariub2005 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Ce va freaca grija atat de acesti corupti? Dupa cum bine stiti, oamenii obisnuiti nu sunt saltati de DNA.
    Bogatii Romaniei si politicienii sunt profund corupti.
    Le plangeti de mila? Au bani de armate de avocati, propaganda, televiziuni aservite gen A3, RTV.
   • +10 (12 voturi)    
    Cetatenii... (Marţi, 27 februarie 2018, 9:51)

    _MaG_ [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    ...sub influenta vaporilor de latrina dacă își exprima ideile năstrușnice ...devin penibili. Stai jos, nota 4!
  • +9 (11 voturi)    
   Demiterea ministrului las al justitiei (Marţi, 27 februarie 2018, 10:27)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui anion

   Nu este suficient sa semneze o scrisoare deschisa.
   Magistratii trebuie sa se pronunte ferm impotriva cererii aberante si nerusinate a ministrului corupt, mincinos si las al justitiei.
   Magistratii trebuie sa arate ca toate acuzatiile sunt minciuni sfruntate, calomnii, dezinformari si intoxicari preluate, fara nicio verificare, din publicatiile aservite mafiei psd si alde.
   Magistratii trebuie sa o sustina ferm pe Sefa DNA si sa ceara demiterea ministrului corupt, mincinos si las al justitiei, pentru atacul nerusinat impotriva Sefei DNA, impotriva independentei justitiei.
   Magistratii trebuie sa ceara ca ministrul corupt, mincinos si las al justitiei sa fie indepartat de la Universitatea din Iasi, din toate universitatile si din toate forurile internationale in care este membru, pentru ca s-a vindut mafiei psd si alde.
   • -11 (11 voturi)    
    Ce-mi plac frazele astea imperative, (Marţi, 27 februarie 2018, 11:19)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    magistratii trebuie sa..., oare te vor asculta?
 • +22 (40 voturi)    
  Nu pot sa spun decat (Luni, 26 februarie 2018, 20:06)

  backtothedarkages [utilizator]

  respect !
 • +32 (42 voturi)    
  P.S.D-ul (Luni, 26 februarie 2018, 20:08)

  Eucamine [utilizator]

  nu are nimic de spus. In mod consant ataca justitia inclusiv pe canalele TV (Antena 3 si RTV), preferatele lor, cunoscute ptr aceleasi obiceiuri , dealtfel proprietatea unor tipi certati cu justitia. Mai exista oare vreo tara unde politicienii aflati la guvernare sa atace frontal justitia. Rusine lor.
  • +8 (8 voturi)    
   da, dar.. (Marţi, 27 februarie 2018, 9:19)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Eucamine

   Nu cumva o mare parte din vina sta in nepasarea cronica a romanilor ?
   Ce fel de popor sunte sa privim pasiv la ce se intimpla acum in Romania ?

   Intrebari pur retorice ...
 • +28 (40 voturi)    
  Felicitari, dragi magistrati ! (Luni, 26 februarie 2018, 20:11)

  CezarN [utilizator]

  Tot dand pedepse mici si cu suspendare politicienilor corupti ,ati pus si voi umarul la generalizarea coruptiei in tara.
  Personal, as considera calitatea de demnitar al statului roman, sau de primar, in general cam toti cei care au depus un juramant explicit ca vor respecta legilie si vor sluji cetateanul, un factor AGRAVANT in cazurile de coruptie, trafic de influenta sau abuz in serviciu, nu o circumstanta atenuanta care sa duca pedeapsa spre zona minimului prevazut de lege si, mai mult chiar, spre suspendarea executarii pedepsei.
  Sa nu mai vorbim de pedeapsa suplimentara de interzicere a dreptului de a mai candida care, tot personal, cred ca ar trebui sa insoteasca sentintele tuturor acelora au savarsit faptele care din pozitia de alesi.
  Acuma, cand efectele sentintelor voastre se intorc si impotriva voastra, nu doar a noastra,a poolimii, ati inceput si voi sa vedeti la crearea carui monstru ati pus si voi umarul.
 • +26 (34 voturi)    
  normal... (Luni, 26 februarie 2018, 20:14)

  liviu_ [utilizator]

  doar ca psd a rezolvat deja problema: orice nu e in concordanta cu planurile lor... face parte din "statul paralel".... e usor sa manipulezi oameni spalati pe creier, disperati si needucati!

  ce sa zic... oricum e bine ca fac si magistratii ceva, pentru ca este clar ca psd face tot ce ii sta in putinta ca sa distruga justitia si sa fure in liniste
 • +25 (35 voturi)    
  INM-istu' (Luni, 26 februarie 2018, 20:21)

  UnOarecareRoman [utilizator]

  Cinste lor pentru demnitate.
  Pe masura ce dinozaurii ceausisti ai breslei se retrag la pensia fabuloasa pe care prea putin o merita, votand cu naduf pana la moarte cu Iliescu, in scarba acestui popor napastuit de cancerul comunist, din ce in ce mai multi magistrati tineri, curati si scoliti pe bune, se ridica cu demnitate preluand fraiele acestei importante puteri. Cinste voua! Voi sunteti singura raza de speranta in care mai cred in tara mea. Nu ne lasati pe mana borfasilor ceausisti!
 • -27 (45 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 26 februarie 2018, 20:22)

  [anonim]

  • +10 (10 voturi)    
   ce rai sunt... (Marţi, 27 februarie 2018, 9:43)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

   toti care lucreaza impotriva psd...
   si ce bun e psd

   adevaruy e ca numai Kovesi a pus minerii in 91.... Kovsi a fost la cugernare cand inflatia era mult peste 100% .... Kovesi a vandut toate toate fabricile pe nimic...

   si pentru ca e posibil sa ai nevoie de traducere din motive obiectuve.... toate astea le-a facut preaiubitul tau psd (pe vremea aia era fsn)
  • +12 (12 voturi)    
   ai gresit adresa (Marţi, 27 februarie 2018, 9:53)

   programatoru [utilizator] i-a raspuns lui

   vezi ca vine in martie cu conducatorul iubit al PSD, ala de la PD (Dracnea), si cu ala de la PD(Valcov) si cu ala de la PRM(Stefanescu) si cu aia de la PRM(Olguta), ca au avut grija de PSD-isti sa scape (Ponta, Grindeanu, Tudose, Chirica)
  • +9 (9 voturi)    
   Vorbești din amintiri, nu? (Marţi, 27 februarie 2018, 10:38)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui

   Să știi că în România modernă pe care noi o vrem nu mai e cu plenare, partid unic... Noi țintim spre democrație reală, politicieni care își respectă electoratul, cetățeni care își înțeleg și cer drepturile și obligațiile...
   Păcat că nu ești în stare să găsești ceva mai util de făcut cu ironia...
  • +4 (4 voturi)    
   Amice... (Marţi, 27 februarie 2018, 13:03)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui

   in ciuda numeroaselor replici argumentate si de bun-simt pe care le tot primesti aici , se pare ca ai mintea agatata , d-ta ai un "far calauzitor" toxic , probabil A3 sau RTV .
   Sincer, mi-ar fi rusine sa-mi etalez nu numai nestiinta , ci si reaua-credinta de care dai dovada !
  • +3 (3 voturi)    
   Plenara e la PSD (Marţi, 27 februarie 2018, 14:00)

   samy19 [utilizator] i-a raspuns lui

   care-l apara pe Pablito, fiul iubitor al poporului mafiot pesedist.
 • +11 (21 voturi)    
  ++++++++++++++++++++ (Luni, 26 februarie 2018, 20:31)

  A_n_c_a [utilizator]

  nu mai am nimic de adaugat
 • +24 (32 voturi)    
  felicitari (Luni, 26 februarie 2018, 20:32)

  pragmatism [utilizator]

  Citind aceasta scrisoare a magistratilor, pot spune ca Romania are sanse si are viitor. Bravooooo ...
 • +17 (23 voturi)    
  Luju nu combate ? (Luni, 26 februarie 2018, 20:50)

  Plagarus [utilizator]

  Garbovita politic Garbovan,se va "produce " la A3 / Romania tv.
 • +20 (30 voturi)    
  Felicitari! (Luni, 26 februarie 2018, 20:56)

  Geo7 [utilizator]

  Bravo celor 1000 de oameni curajosi! In fata coruptiei cvasi-totale a politrucilor PSDALDEUDMR dar si a unei parti a opozitiei (PNL) acesti aomeni au curaj sa reziste!
 • +23 (33 voturi)    
  DEMISIA Mascariciului!!! (Luni, 26 februarie 2018, 20:56)

  Federer [utilizator]

  Tu-Dorel, Demisia!
  E f. bine ca studentii de la Drept-UAIC Iasi au luat pozitie impotriva acestui Mascarici de profesor, dar dupa aceste prestatii lamentabile profesional si moral, studentii au toata indrituirea sa-i ceara demiterea din Universitate!
 • +22 (30 voturi)    
  Felicitari! (Luni, 26 februarie 2018, 21:00)

  CetateanLogat [utilizator]

  Aceasta este atitudinea corecta. Sa speram ca si CSM va intelege adevarata miza a mascaradei pusa in scena de PSD-ALDE si nu va cadea in capcana sofismelor lui Tudorel Toader.
 • +18 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 26 februarie 2018, 21:02)

  [anonim]

 • +22 (28 voturi)    
  Semnificativ (Luni, 26 februarie 2018, 21:08)

  generalu [utilizator]

  Acest mesaj ar trebui sa dea frisoane politicienilor si sa ofere siguranta cetatenilor. Din pacate, aceasta scrisoare va fi neglijata de cei in drept sa ofere garantia independentei justitiei.
 • +22 (28 voturi)    
  Oare toader intelege ? (Luni, 26 februarie 2018, 21:11)

  blackarrow [utilizator]

  In sfarsit, o pozitie destul de clarificatoare , de repunere a respectului datorat justitiei la locul sau , o pozitie de prestanta a magistratilor .
  Urmeaza CSM sa se inscrie in linia asta , de a confirma principiile enuntate mai sus .
  Ma mai astept ca in toata media CSM si apoi Iohannis sa demonteze cat mai obiectiv toate trasnaile debitate de tudorel-slugarel , in orice caz sa existe o replica de impact mediatic, macar sa mai inteleaga cate ceva si unii bizoni...
 • +26 (34 voturi)    
  SAH la Tudorel, A3 si RomaniaTV ! (Luni, 26 februarie 2018, 21:18)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Sa-mi explice Gadea si Tudorel cum cei 1000 de magistrati semnatari sunt neinformati, rauvoitori, corupti, platiti de Soros etc.

  Am ajuns sa fim condusi de niste nebuni sustinuti de televiziuni...

  O fi multa lume proasta in tara asta, dar nu magistratii.

  Respectul meu semnatarilor !
  • +9 (11 voturi)    
   A3 (Marţi, 27 februarie 2018, 10:16)

   olariub2005 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   A3 nu vrea sa explice nimic.
   Ei doar fac propaganda pt telespectatorii lor captivi.
   Duminica in seara protestelor, A3 si RTV nu au transmis live.
  • -8 (8 voturi)    
   or fi cei care au rezolvat Microsoftul? (Marţi, 27 februarie 2018, 11:16)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   ?
 • +18 (24 voturi)    
  si? (Luni, 26 februarie 2018, 21:25)

  Ilidia [utilizator]

  Si credeti ca "Tudorel" nu le stie pe toate astea? Dar daca e ordin de la "partid" ...atunci se executa...
 • +13 (17 voturi)    
  Sa vedem cat va tin arcurile ... (Luni, 26 februarie 2018, 22:32)

  area51rmc [utilizator]

  Azi am primit de la Ministerul Justitiei o adresa in care mi s-a scris ca, de la intrarea in vigoare a OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru (iunie 2013) si pana la intrarea in vigoare a Legii 177/2017 (iulie 2017), la bugetul statului s-au virat 50.952.855 lei (2013), 124.781.119 lei (2014), 115.734712 lei (2015), 122.376.509 lei (2016) si 75.740.878 lei (pana in iulie 2017).
  Aceste sume reprezentau 45% din cuantumul total al taxelor judiciare colectate pe teritoriul Romaniei, in baza art. 56 din OUG 80/2013, bani care mergeau la bugetul de stat, restul de 55% ramanand in bugetele locale. Inseamna ca, aplicand regula de trei simpla, intre iunie 2013 - iulie 2017 au fost colectati in mod real 113.228.566,67 lei (2013), 277.291.375,56 lei (2014), 257.188.248,89 lei (2015), 271.947.797,78 lei (2016) si 168.313.062,22 lei (pana in iulie 2017).
  Dupa Legea 177/2017 nu mai exista obligativitatea alocarii cotei de 45% bugetului de stat, toti banii ramanand in bugetele locale, si nu mai exista nici obligativitatea tinerii evidentei sumelor virate bugetului de stat din taxele judiciare colectate.

  Nu stiu ce stiu magistratii in legatura cu chestiunea asta, insa parghia financiara este cheia libertatii si a independentei. Cata vreme sistemul judiciar e finantat din bugetul de stat, iar bugetul de stat e controlat politic, independenta justitiei e o poveste, pentru ca oricat de rezistenti ar fi magistratii, daca acestia au familii, copii, datorii sau alte griji, intotdeauna se vor gandi ce risca daca se revolta.
  De aceea, daca magistratii vor cu adevarat sa fie independenti ei trebuie sa spuna public ca taxele judiciare trebuie sa ramana cel putin intr-o pondere de 75% in sistemul judiciar si, mai ales, acestea sa fie gestionate de sistemul judiciar, inclusiv sub aspectul indemnizarii magistratilor si salarizarii personalului auxiliar.
  Orice alta alternativa inseamna dependenta, iar orice revolta e un fiasco.
  • +13 (15 voturi)    
   Bugetul trebuie trecut la ICCJ! (Marţi, 27 februarie 2018, 1:07)

   Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui area51rmc

   De cand se solicita ca bugetul necesar functionarii instantelor sa treaca la ICCJ!!!
  • -3 (7 voturi)    
   estimare (Marţi, 27 februarie 2018, 9:13)

   savatuf [utilizator] i-a raspuns lui area51rmc

   Amice de unde ai dedus ca aceste cifre acopera cheltuielile sistemului ca acesta sa fie independent financiar. Un dosar la dna de ex numai instrumentarea costa 40.000 lei in medie , daca adaugi si cele din civil...
 • +19 (23 voturi)    
  Minciuna e la ea acasa. (Luni, 26 februarie 2018, 22:32)

  Clop [utilizator]

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/exclusiv-donald-tusk-a-ridicat-problema-justitiei-si-a-luptei-anticoruptie-in-discutia-cu-viorica-dancila-883445

  Intre timp, tanti Viorica, cand nu e la Antena 3, e la Romania TV.

  Tara este sub cizma pesedista, a baronilor, a sinecurilor de partid si a smenurilor eterne.

  Minciuna este la ea acasa si profesionalismul guvernantilor nicaieri.

  Piata Victoriei, petitiile si scrisorile semnate colectiv sunt pentru fraieri.
 • +13 (17 voturi)    
  punctul pe i (Luni, 26 februarie 2018, 22:58)

  ofsenita [utilizator]

  Nu cred ca mai trebuie adaugat ceva...
 • +10 (16 voturi)    
  Nu doresc demisia lui Toader Tudorel! (Luni, 26 februarie 2018, 23:46)

  valll [utilizator]

  Poate ca magistratii doresc ca el sa plece fiindca nu mai pot suporta rusinea ca acesta "somitate" sa le faca breasla de ras. Dar eu nu vreau, din urmatoarele motive"
  1)Daca demisioneaza dupa ce raul este facut, o va face ca sa poata spune ca totusi are constiinta si ar pleca cu coada pe sus, dupa ce si-a servit din plin gasca si gasca il va rasplati generos.
  2)Probabil, PSD-ALDE doresc sa-l schimbe fiindca el si-a epuizat resursele, a parcors o etapa si opinia publica e cu ochii pe el, nu i-ar mai permite alte ticalosii. In schimb, unul nou numit, o va lua de la capat si va realiza urmatorul punct din plan. Asa ca, sa stea Tudorel si sa fim cu ochii pe el.
  ( autoplagiat)
 • -16 (30 voturi)    
  DOMNILOR MAGISTRATI (Marţi, 27 februarie 2018, 0:31)

  dincannes [utilizator]

  Se intimpla rar ca doctori, ingineri, bancheri, piloti, etc sa fie pedepsiti pentru greselile lor.
  In lumea dumneavoastra, practic nu exista pedepse.
  BRAVO, sunteti perfecti!
  • +10 (10 voturi)    
   in esenta ai dreptate... (Marţi, 27 februarie 2018, 9:45)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   responsabilitatea ar trebui sa fie pt toti....

   DAR

   ai citit raportu ala?! e o bataie de joc... nu e nici macar un punct scris calumea acolo!

   de asemenea.... sa-ti spun o categorie care nu raspunde in fata nimanui, niciodata, orice ar face: politicienii!!! in cel mai rau caz nu sunt realesi dupa 4 ani.... dar nu platesc pentru greselile facute niciodata!
   • -3 (5 voturi)    
    EXISTA O SOLUTIE (Marţi, 27 februarie 2018, 11:26)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Nu mai votam parlamentarii, ii tragem la sorti, ca pe jurati. Asta este adevarata democratie: media matematica a unei populatii. Media virstelor, a inteligentei, a pregatirii, a credintelor politice sau religioase.
    Va dati seama ce economie de bani, timp si nervi. Campaniile electorale n-ar mai fi necesare!
  • +11 (13 voturi)    
   În ce lume trăiești??? (Marţi, 27 februarie 2018, 10:41)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   Mai uită-te la tv și la altceva decât la desene animate și vei vedea judecători, polițiști, procurori condamnați... Scoate capul din fundul lui badea și vei vedea că realitatea nu e cea de la latrine.
   • -8 (12 voturi)    
    NE CUNOASTEM? (Marţi, 27 februarie 2018, 11:31)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Encounter

    In Romania, cind te adresezi unei persoane necunoscute, folosesti pluralul. La anglofili nu (you).
    Este importanta politetea domnule "Encouter"! Nu veti ajunge departe in viata, cu un limbaj de golan!
    • +10 (10 voturi)    
     Scuze, il corectez eu pe colegu' (Marţi, 27 februarie 2018, 12:14)

     treos [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     Scoateti-va capul din fundul lui badea și veti vedea că realitatea nu e cea de la latrine.
     • 0 (0 voturi)    
      L-AM COMBATUT PE BADEA (Marţi, 27 februarie 2018, 21:38)

      dincannes [utilizator] i-a raspuns lui treos

      ... de acum 8 ani! A contribuit la "educarea" golaneasca a multor tineri.
      Ideea tragerii la sorti a parlamentarilor n-are nimic comun cu Antena 3, dar nu convine bineinteles, gastilor, clanurilor, partidelor in general, pentruca se sting automat.
      Imaginati-va niste jurati, numiti de partidul la putere! Ce dreptate ar mai fi!
 • +13 (21 voturi)    
  un sincer bravo..... (Marţi, 27 februarie 2018, 0:34)

  sile1 [utilizator]

  ... pentru taria de caracter de care dau dovada semnatarii acestei scrisori !
  Nu poti blama un intreg sistem doar pentru faptul ca un mic numar de zapaciti,gen Negulescu,au comis fapte reprobabile.

  Pe de alta parte mi-as dori ca viteza de reactie a sistemului fata de acestia sa creasca astfel incat cei care afecteaza imaginea Justitiei sa fie cat mai repede indepartati .
  • -10 (18 voturi)    
   PERCHEZITIE (Marţi, 27 februarie 2018, 1:22)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui sile1

   ... la Mircea BASESCU nu s-a facut, desi procedura...
   Sa fie pedepsit procurolul in cauza!
   • +5 (7 voturi)    
    De unde sti? (Marţi, 27 februarie 2018, 10:18)

    olariub2005 [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    De unde sti?
   • +6 (6 voturi)    
    Faceti ... (Marţi, 27 februarie 2018, 13:28)

    blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    plangere la parchet, judecatorie sau unde credeti ! Asa veti avea satisfactia ca procurorul respectiv sa fie pedepsit ( daca aveti dreptate ) .
    Altminteri, nu mai imprastiati fumigene pe-aci ...
 • -5 (25 voturi)    
  ati fraternizat cu infractorii (Marţi, 27 februarie 2018, 5:32)

  Coco Whistle [utilizator]

  si acum scrieti scrisori. curatati-va propriul sistem care e plin de plagiatori, oameni cu diplome obtinute la tipografii, magistrati cu examene de barou obtinute pe fals nu in ultimul rind obtinerea de avantaje ptr trafic de influenta, NUP-uri si alte prostii interne. promovati adevarul, dreptatea si pedepsiti infractiunea si pe faptasi. dati ani grei violatorilor, pedofililor si pe cei din aparatul de stat care profita de functiile avute. inchideti-l pe iliescu si ai lui si fiti fara de mila contra tradatorilor neamului. apoi aveti dreptul la a 'cere' daca intelegeti ce vreau sa spun. va ascundeti prea mult dupa avantaje materiale dar sustineti un sistem in care unii grefieri au ajuns sa fie sefii procurorilor doar prin prisma pilelor avute. hai bre, recunoasteti, ceva e putred in republica.
  • +7 (7 voturi)    
   Păi (Marţi, 27 februarie 2018, 10:57)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Stai liniștit, cei din aparatul de stat (limba de lemn) se îngrijesc de invulnerabilitatea lor, deci cu ajutorul unora ca tine vor fi de nepedepsit!
 • -10 (20 voturi)    
  magistrati?! (Marţi, 27 februarie 2018, 8:36)

  gpavel [utilizator]

  lista e semnata si de multe pesoane care nu sunt magistrati(auditori,magistrati asistenti,....),sunt in general magistrati de la baza sistemului(judecatorie),unele nume nu sunt urmate de functie(procuror,judecator,auditor,grefier,ofiter judiciar,...),iar problema de baza este in ce masura independenta justitiei e afectata de marturisirile de masluire a declaratiilor unor martori(denuntatori) , a dovezilor si de nerespectarea grosolana a procedurilor!,oare nu e mai simplu si sigur in favoarea justitiei,elucidarea rapida si corecta a acestor fapte(cu masurile corespunzatoare),oare unii semnatari nu sunt deranjati de rigorile suplimentare introduse de cele 3 legii in privinta parcursului profesional si a eventualei raspunderi pentru greseli grave in administrarea unui proces...
 • -9 (19 voturi)    
  Justitia romana ca un aisberg (Marţi, 27 februarie 2018, 8:41)

  kpopper [utilizator]

  'Reperarea onoarei' justitiei nu se face prin acte administrative, scrisori de sustinere sau actiuni media. Onoarea justitiei se creeaza pas cu pas, cu truda, respect pentru drepturile si libertatile cetatenesti, cu profesionalism, empatie si respectarea egalitatii in fata legii a oricarui cetatean. Daca procesele penale reprezinta varful aisbergului, baza sa este reprezentata de procesele civile. Aici sunt oameni tarati prin procese care dureaza zeci de ani, aici sunt retrocedate sate intregi unor urmasi ai urmasilor care au fost desbagubiti la vremea lor, aici sunt o multime de oameni care 'mor cu dreptatea in brate', aici sunt condamnati la ani grei de privare de libertate evazionisti precum 'nasul' de tren sau 'baba Maria' vanzatoare de oua.
  Si oricum ministru justitiei nu a spus ca toti procurorii sunt corupti asa ca "Mai mult, însuși Ministrul Justiției își permite să atace public pe toți procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție" se numeste manipulare si descalifica buna credinta a semnatarilor scrisorii.
 • -4 (28 voturi)    
  Dosare inchise-fapte prescrise (Marţi, 27 februarie 2018, 8:43)

  WellDone [utilizator]

  Dar de cele doua dosare (Microsoft si EADS), inchise ca fapta s-a prescris, nu va declarati "multumirea" manageriala? (daca tot vorbim de coruptie)
  • -6 (10 voturi)    
   adauga (Marţi, 27 februarie 2018, 9:25)

   savatuf [utilizator] i-a raspuns lui WellDone

   Colectiv, Hexifarma si politistul Gigina mort de doi ani....la care se adauga achitarile . Apropo cine recupereaza banii cheltuiti pe achitari.
 • -5 (25 voturi)    
  liber (Marţi, 27 februarie 2018, 9:01)

  savatuf [utilizator]

  Pai daca avem 1000 de procurori nu s a gasit nici unul sa l aresteze pe portocala . Poate imi raspunde si mie cineva care este diferenta intre procurorii iorga si portocala si modul diferit cum sunt anchetati.
  • +8 (12 voturi)    
   Cei care gresesc platesc (Marţi, 27 februarie 2018, 9:53)

   jam.jam [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

   Negulescu nu mai e in procuratura si numerosi procurori si judecatori au fost condamnati. Nimeni nu-i protejeaza, dimpotriva politicienii sunt cei protejati, nu li se ridica imunitatea, sunt aparati de televiziunile infractorilor etc
   • -4 (6 voturi)    
    csm (Marţi, 27 februarie 2018, 14:46)

    savatuf [utilizator] i-a raspuns lui jam.jam

    la dat afara din magistratura pt buna purtare. Pai felul cum dicta declaratiile in dosare vazut la DIGI nu la antene ce crezi , merita un dosar. Dar nu mai insist , dar ce crezi daca acest animal care a facut atata rau daca era arestat mai asistam acum la toata mizeria asta cu suspendari etc.
  • +6 (8 voturi)    
   tovarase... (Marţi, 27 februarie 2018, 10:04)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

   procuratura este cercetare, stranger de dovezi, apoi punerea sub urmarire penala....

   a se traduce... acel procuror este nevinovat in momentul de fata. o acuza la un post de televiziune nu echivaleaza cu o urmarire penala!

   PS: schimba dracu niku ca mi-e rusine ca sustin aceleasi echipa ca tine
   • -3 (5 voturi)    
    Nu (Marţi, 27 februarie 2018, 14:58)

    savatuf [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    esti tovaras cu mine, ci cu cei care te anima ..sti tu..in rest da e cazul sa ti fie rusine in special pt felul cum ataci orbeste pe orcine iti iese in cale . Intamplator lazar si IJ il cerceteaza pe .. acel procuror cu care vad ca te identifici.. cel putin prin atitudine.
  • +10 (10 voturi)    
   Păi (Marţi, 27 februarie 2018, 10:59)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

   Spre deosebire de TT, dna nu ia de bun tot ce scrie prin presă, mai ales când informațiile sunt prezentate trunchiat și falsificat.
   • -4 (6 voturi)    
    dna (Marţi, 27 februarie 2018, 15:14)

    savatuf [utilizator] i-a raspuns lui Encounter

    trebuie sa fie in afara oricaror suspiciuni, de aceea acest individ trebuia anchetat urgent ca sa nu mai devina subiect de discutie prin targ, provocand atata deranj. Digi a dat o inregistrare uluitoare cu acest procuror care e cel putin penala in opinia mea si la care dna trebuia sa reactioneze . Sa fim seriosi tot balamucul a plecat de la acest individ, nu de la managementul defectuos .
    • +2 (2 voturi)    
     Inregistrarile apartin penalilor (Marţi, 27 februarie 2018, 17:54)

     seby19 [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

     si sunt trunchiate. E de fapt o facatura a lui Cozma ca sa santajeze procurorii, exista dosar deschis inca de anul trecut pentru santajarea procurorilor.

     Asa zisa falsificare a probelor e de fapt o discutie in care se cauta o solutie pentru a disimula denuntul lui Cozma, acesta avand calitatea de martor protejat
     • +1 (1 vot)    
      martor (Miercuri, 28 februarie 2018, 9:04)

      savatuf [utilizator] i-a raspuns lui seby19

      dna portocala l a folosit pe cozma in 12 -douasprezece- dosare ca martor sau denuntator, oare de ce ? . In alte dosare s a demonstrat clar falsificarea probelor vezi dosarul cu retrocedarile. Oricum s au facut plangeri, sa vedem ce spune instanta
 • +7 (7 voturi)    
  Bun semnal! (Marţi, 27 februarie 2018, 9:07)

  Sani [utilizator]

  !
  • -6 (8 voturi)    
   pacat ca au ratat cu Microsoft! (Marţi, 27 februarie 2018, 11:12)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   in rest....
 • -8 (12 voturi)    
  O scrisoare plina de manipulari (Marţi, 27 februarie 2018, 9:51)

  rcb [utilizator]

  Unele dintre ele semnalate de alti comentatori pe aici. In plus, mintind pe fata ca ar trebui sa fie independenti fata de executiv (cand in fapt sunt PARTE a executivului), se autotransfera in cadrul puterii judecatoresti si implicit recunosc ca ei acuza, ei condamna.

  De unde, evident, cale larga tocmai pentru abuzuri si coruptie.

  Peste tot in lume acuzatorul public e parte a puterii executive - numai la noi vor sa fie mai cu mot, pentru a putea fura si manipula in liniste, aparati de hoardele decerebratilor care le iau apararea prin pietele oraselor.
 • +8 (10 voturi)    
  un mesaj important (Marţi, 27 februarie 2018, 9:55)

  programatoru [utilizator]

  DAR va iesi tuDorel sa le spuna "ciocu mic" ca voi trebuie sa nu defaimati tara, ca voi doar aplicati legile ....
 • -6 (14 voturi)    
  aiurea aiurea aiurea (Marţi, 27 februarie 2018, 10:01)

  Toni_Romania [utilizator]

  Nu din cauza ca massmedia le spune asta milioane de romani au parere PROASTA de justitia din RO. Care simuleaza actul justitiei din 1990, lasand sa zburde mii de mari infractori economici. Si arestand babele cu patrunjel.
 • -6 (12 voturi)    
  ei nu mai spune !!! (Marţi, 27 februarie 2018, 10:58)

  Patsan_Sach [utilizator]

  1000 de magistrati o vor pe Codrutsa in functie ?
  Ca sa-i terorizeze in continuare ?
  Asta-i gogoasa, eu nu cred.
  Numai o mie de procurori au gasit cei de la noua securitate sa semneze ?
  • +4 (4 voturi)    
   Tac-tu Dragnea nu scapa de puscarie (Marţi, 27 februarie 2018, 14:31)

   helvig [utilizator] i-a raspuns lui Patsan_Sach

   si Kovesi va ramane in functie, indiferent de cat va crizati voi cu "statul paralel"
 • -6 (16 voturi)    
  Halal procurori mai avem.... (Marţi, 27 februarie 2018, 11:05)

  angels [utilizator]

  Cati dintre acesti 1000 erau in sala in care Kovesi spunea:sa decapam...sa iesim cu un ministru.....sa ajungem la primul ministru...etc sau viv-a-vis de OUG13:m-am acupat personal de dosar....procurorii nu au miscat nici un mm la stanga sau la dreapta fara aprobarea mea.....
  Cati dintre dv a-ti participat la stergerea pasajelor care o incriminau pe Kovesi in raportul privind activitatea DNA?
  Vi se pare corect sa nu se prezinte in fata comisiei parlamentare nici dupa ce CCR a spus ca TREBUIE?
  Va place d-lor procurori aceasta sefa?
  Inseamna ca sunteti EXACT la ca ea !!!
  Daca Kovesi va fi revocata....va rog si pe voi sa va dati demisia in secunda 2 !!!
  • -7 (13 voturi)    
   Halal procurori, unul n-am vazut macar sa se (Marţi, 27 februarie 2018, 11:21)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui angels

   indoiasca, sa spuna da, vom cerceta faptele si apoi ne dam cu parerea, ei stiu apriori ca au dreptate, cam asa fac si in dosare, pentru ei toti cercetatii sunt vinovati si toti colegii lor perocurori sunt curati!
   • +2 (6 voturi)    
    Vrajeli de pesedist penal (Marţi, 27 februarie 2018, 14:27)

    helvig [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    DNA a investigat si trimis in judecata inclusiv colegi de-ai lor.
    • -3 (7 voturi)    
     Da (Marţi, 27 februarie 2018, 15:25)

     savatuf [utilizator] i-a raspuns lui helvig

     dar l a scapat pe cel mai important care a creat tot deranjul, aia cu managementul e vrajeala pt fraieri. Ce zici daca codruta ar putea da timpul inapoi, portocala ar mai fi liber.
     • +1 (3 voturi)    
      Nu a fost scapat nimeni (Marţi, 27 februarie 2018, 17:59)

      seby19 [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

      Negulescu a fost exclus din magistatura. Halal protejare a sa. Si oricum a fost exclus pentru abateri disciplinare.
      • 0 (0 voturi)    
       abuzuri (Miercuri, 28 februarie 2018, 9:25)

       savatuf [utilizator] i-a raspuns lui seby19

       La ce abuzuri a facut individul asta trebuia arestat de mult, dar cel mai important codruta v a fi schimbata din cauza acestui individ, puteti sa spuneti ce vreti dar o sa vedeti ca am dreptate. Tineti cont ca csm procurori i au trebuit UN AN sa l excluda timp in care presa a relatat in continuu..de e greu sa faci anchete in unitatea de elita
  • +4 (6 voturi)    
   Postacila, repeti papagaliceste (Marţi, 27 februarie 2018, 14:29)

   helvig [utilizator] i-a raspuns lui angels

   poezioara primita de la infractorul Dragnea. Nu convingi pe nimeni cu minciunile astea penibile.
 • -2 (4 voturi)    
  La fel! (Marţi, 27 februarie 2018, 11:53)

  WellDone [utilizator]

  Eu vreau sa subliniez: toti cei vinovati trebuie sa plateasca, material si/sau cu libertatea (dupa caz), indiferent daca e din justitie, executiv sau legislativ. Dar toti, fara exceptii si "dumnezeu pe pamant".
 • -6 (8 voturi)    
  Mai trebuie adaugat (Marţi, 27 februarie 2018, 12:09)

  Maia1 [utilizator]

  Mai trebuie adugat ca nimeni nu trebuie sa fie deasupra legii.Si de acuzat parlamentul ca nu da o data Legea raspunderii magistratilor! Sunt santajabili?
  • +7 (9 voturi)    
   Legea... (Marţi, 27 februarie 2018, 13:35)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui Maia1

   raspunderii magistratilor exista !
   • -5 (5 voturi)    
    Dar (Marţi, 27 februarie 2018, 15:29)

    savatuf [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

    lipseste cu desavarsire!
    Stiu un judecator de la Constanta care in doua dosare identice a dat solutii diferite .
 • +5 (5 voturi)    
  1000 de procurori (Marţi, 27 februarie 2018, 17:22)

  Dizidentul [utilizator]

  cum doarme si cum explica domnul Toader faptul ca aceasta armata de procurori nu sint de acord cu viziunile domniei sale. Exista o singura solutie si tot poporul asteapta "DEMISIA" nu pentru conflictul cu Covesi pentru simplul fapt ca (Subalternii nu te recunosc ca un ministru capabil).


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by