Primul protest din acest an in Piata Victoriei a avut loc luni seara, la manifestatie participand aproximativ 300 de oameni.Protestul a inceput dupa ora 19.00, iar in punctul maxim au fost aproximativ 300 de persoane, care au scandat impotriva Guvernului, cerand in principal retragerea legilor justitiei, relateaza News.ro.

Protestul, intitulat "Bucurestiul va zice NU", a fost anuntat pe Facebook: "Sa dansam si sa ne distram, ca niste oameni liberi care suntem. Si sa le spunem sa se care".

Un protest de amploare este anuntat in Capitala pentru sambata, 20 ianuarie, in Piata Universitatii, fiind chemati manifestanti din tata tara, actiunea fiind intitulata "Toate drumurile duc la Bucuresti. Revolutia generatiei noastre".

"Sambata, 20 ianuarie, incurajam lumea din intreaga tara sa se alature protestelor din Bucuresti. Nu este nevoie sa iesim de multe ori in strada. Este nevoie sa iesim multi, o data. Propunem un mars Piata Universitatii - Piata Unirii - Fantani - Parlament, cu vizite la institutiile confiscate de catre majoritatea parlamentara (Avocatul Poporului, CCR, CNA)", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.