Aproximativ 200 de persoane au plecat sambata in mars din Piata Victoriei spre Parlament, in semn de protest fata de modificarile aduse legilor justitiei, relateaza News.ro. Manifestantii fluiera si scandeaza impotriva Guvernului, cerand demisia Executivului si presedintilor celor doua camere parlamentare. Proteste antiguvernamentale au loc si in mai multe orase din tara.

Protestatarii din Bucuresti s-au adunat in Piata Victoriei in jurul orei 17.00, cu steaguri si tobe. Ei fluiera, huiduie si cer demisia Guvernului si presedintilor celor doua camere parlamentare.

Mobilizarea pentru proteste s-a facut pe Facebook.

"Masacrarea Justitiei de catre PSD-ALDE, criticata de magistrati, Departamentul de Stat, Comisia Europeana, este mai mult decat un atac la procedurile de drept si la adresa luptei anticoruptie. Este un asalt chiar la adresa democratiei din Romania. Felul in care PSD si ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, in care au incercat sa inchida gura Opozitiei si a oricui a indraznit sa se impotriveasca reprezinta semnale care ar trebui sa alarmeze orice roman care doreste pentru Romania o viata in libertate si democratie. La care se adauga si modificarile Codului de Procedura Penala si situatia generala grava din toate celelalte domenii", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucuresti.

Potrivit organizatorilor, manifestantii vor urma traseul Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata RevoluTiei - Piata Natiunile Unite - Parlament.

Proteste antiguvernamentale au loc si in mai multe orase din tara, in Bacau (Piata tricolorului), Tulcea, Ploiesti, Iasi (Piata Unirii), Cluj (Monumentul Memorandistilor) si Bistrita (in fata prefecturii).