Politistul ranit in timpul perchezitiilor de la Radauti a iesit din coma si reuseste sa comunice cu medicii, insa a ramas paralizat pe partea stanga a corpului. Medicii spun ca pot aparea in continuare complicatii, scrie News.ro.

Purtatorul de cuvant al spitalului de Neurochirurgie din Iasi, medicul Florin Gramada, a declarat, marti, pentru News.ro, ca politistul ranit

grav in timpul misiunii de sapramana trecuta de la Radauti a iesit din coma, comunica, dar are paralizata partea stanga a corpului.

"Este o ameliorare a starii de sanatate, dar pot sa apara complicatii. A fost detubat, este constient, raspunde la comenzi si a inceput sa comunice cu personalul medical. A ramas paralizat pe partea stanga a corpului. Prognosticul este in continuare rezervat", a afirmat medicul Florin Gramada.

Politistul este internat in continuare in Sectia de Terapie Intensiva a spitalului de Neurochirugie din Iasi.

Agentul de politie a fost ranit, saptamana trecuta, in timpul unor perchezitii pe care Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceva le-a facut la mai multe imobile apartinand unei grupari suspectate de droguri de risc si mare risc.

Barbatul a fost lovit cu o sabie, in timpul misiunii, iar leziunile suferite la cap sunt extrem de grave intrucat nu purta casca de protectie, desi o avea in dotare.

Cel care l-a ranit a fost retinut si este recidivist, fiind arestat, in 2016, pentru trafic de droguri. Ulterior, a fost plasat sub control judiciar, pana in octombrie 2017.

Politistul a fost operat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, de o echipa formata din zece medici.

Interventia a durat mai multe ore, iar la final medicii au anuntat ca starea pacientului se mentine critica, leziunile suferite la cap fiind foarte grave.

Potrivit medicilor, politistul a suferit multiple traumatisme severe.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si Corpul National al Politistilor au lansat marti un apel umanitar pentru a-l ajuta pe politistul din Radauti care a fost grav ranit cu o sabie in timpul unei misiuni si au deschis un cont in care pot fi facute donatii.

Contul in care se pot face donatii este: RO71BRDE340SV15605983400, deschis la BRD pe numele Sfichi Dan Ciprian.