Membrii Blocului National Sindical (BNS) organizeaza, marti, un miting de protest fata de masurile impuse de Codul Fiscal, mai ales fata de transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat. Din cauza ceremoniilor de comemorare a Regelui Mihai I la Palatul Regal, BNS a restrans manifestarea urmand ca aceasta sa fie organizata doar in Piata Victoriei, nu si in Piata Revolutiei, cum s-a dorit initial, scrie news.ro.

Protestul va avea loc in Piata Victoriei, intre orele 11.00 si 13.00, actiunea urmand sa fie mai restransa decat cea anuntata initial, spun organizatorii.

"Din respect pentru Familia Regala si pentru istoria poporului roman, avand in vedere actiunile ce urmeaza a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis sa revizuiasca modul de organizare, actiunea de protest se va organiza doar in Piata Victoriei", a anuntat BNS.

Sindicalisii estimeaza participarea a aproximativ 2.000 de persoane.

BNS acuza membrii Parlamentului de lipsa de interes fata de problemele exprimate de angajati, precum si de reprezentanti ai mediului de afaceri.

Sindicalisii vor sa atraga atentia ¬cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar si pe termen mediu si lung, generate de transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat¬.

"Transferul tuturor riscurilor sociale catre salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamna forta de munca din Romania la o precarizare consolidata a relatiilor de munca", mai spun sindicalistii.

BNS considera ca drepturile muncitorilor sunt amenintate, iar sansele pentru relatii de munca bazate pe respect se degradeaza.