Presa internationala scrie despre manifestatiile impotriva Guvernului si a modificarii legilor justitiei care au avut loc duminica seara in Piata Victoriei din capitala si in mai multe orase. "Mii de romani protesteaza la Bucuresti fata de modificarile propuse ale legilor justitiei", scrie Reuters, adaugand ca si in alte orase din Romania au avut loc proteste.

"Cuib de hoti si mafioti", "Uniti salvam Romania", sunt doua dintre scandarile miilor de manifestanti din fata Guvernului, adauga Reuters. Agentia de presa precizeaza ca, potrivit estimarilor, la Bucuresti au manifestat peste 10.000 de persoane, totalul in tara fiind de 20.000.

Si Associated Press scrie despre "o noua runda de proteste", la care participa peste 10.000 de persoane, mentionand ca manifestatiile sunt impotriva unei legislatii despre care criticii spun ca ar face mai dificila pedepsirea coruptiei la nivel inalt, potrivit News.ro.

AP noteaza ca in fata Guvernului s-au strans mii de oameni, manifestatii avand loc si la Cluj-Napoca si Iasi, iar protestatarii au fluierat si au scandat: "Justitie, nu coruptie".

Fox News noteaza ca peste 10.000 de oameni au protestat in Romania, dupa ce in ultima perioada propunerile de modificare a legilor justitiei au fost criticate de mii de magistrati, de Comisia Europeana si de presedintele Klaus Iohannis.

Washington Post, Daily Mail si US News scriu, de asemenea, despre protestele de duminica, la care au participat mii de persoane.

Proteste fata de modificarea legilor justitiei au avut loc, duminica seara, in Capitala si in mai multe orase.