Peste 350 de persoane, potrivit fortelor de ordine, au protestat duminica, pentru a sasea saptamana consecutiv, in fata Prefecturii din Brasov si in Piata Sfatului, impotriva proiectelor de modificare a legilor justitiei, scrie Agerpres.

Incepand cu ora 18:00, manifestantii s-au adunat in fata Prefecturii din Brasov, locul de intalnire pentru protestele organizate pana acum. Manifestantii au scandat lozinci impotriva Guvernului si a Coalitiei PSD-ALDE, au fluturat steaguri tricolore, au fluierat din vuvuzele si au scandat "'Vrem Justitie, nu coruptie'', ''Anticipate'', ''De sarbatori, fara infractori'', ''Nu vrem sa fim o natie de hoti'', ''PSD-ciuma rosie'', ''Nu mai vrem sa fim condusi de persoane care au fost condamnate'', ''Vrem justitie independenta''.

Demonstrantii au spus ca sunt nemultumiti de graba cu care se voteaza legile justitiei, de faptul ca nu exista dezbateri in Parlament, cerand ca justitia sa fie independenta, fara implicare politica de niciun fel.

Dupa o ora si jumatate, protestatarii au plecat in mars spre Piata Sfatului, pe strada Republicii. Aici au continuat sa scandeze lozinci impotriva Guvernului si a coalitiei aflata la guvernare. Au desfasurat un steag tricolor lung de 12 metri si lat de opt metri, cu care vin la fiecare protest si care a fost confectionat in timpul manifestatiilor din primavara acestui an, din donatii de la participantii la actiunile de protest.

Zapada cazuta in cursul noptii si al diminetii, dar si frigul patrunzator au facut ca numarul protestatarilor sa fie mai mic decat cel de duminica trecuta, cand in strada s-au aflat peste 500 de persoane.

Actiunea de protest s-a incheiat in jurul orei 20:30, fara incidente.