Peste 230 de persoane venite duminica seara sa participe la slujba oficiata la manastirea Hadambu de episcopul vicar al Ahiepiscopiei Iasilor, Calinic Botosaneanu, au ramas blocate din cauza poleiului in localitatea cu acelasi nume, informeaza un comunicat al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, potrivit Agerpres.

"Echipele DRDP Iasi au intervenit in seara zilei de 10 decembrie pe DJ 248B, in localitatea Hadambu, judetul Iasi, unde 238 de persoane si aproximativ 55 de autoturisme erau blocate din cauza poleiului de pe carosabil. S-a actionat punctual, cu doua autospeciale din cadrul DRDP Iasi, echipate cu lama si sararita, pentru distribuirea de sare, material ecologic si clorura de calciu", au precizat reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri.

Potrivit sursei citate, angajatii DRDP au intervenit pentru degajarea drumului la solicitarea reprezentantilor MAI si a celor din Ministerul Transporturilor, cu toate ca atributiile in zona respectiva ii revin societatii aflate in subordinea Consiliului Judetean (CJ) Iasi.

"Interventia echipelor DRDP a fost efectuata la solicitarea directa venita din partea Ministerului Afacerilor Interne si a Ministerului Transporturilor", se mai arata in comunicat.

In prezent, in bazele de deszapezire ale DRDP Iasi din regiunea Moldovei sunt pregatite de interventie 87 autoutilaje de deszapezire proprii si 342 de autoutilaje inchiriate, avand asigurate totodata stocurile de material antiderapant - sare, material chimic si clorura de calciu.