MApN, impreuna cu Ministerul Afacerilor externe si Ministerul Educatiei au lansat in Romania campania #WeAreNATO, un demers organizat in mai multe tari aliate care isi propune sa creasca increderea publicului tanar in capacitatea structurilor Aliantei de a proteja populatia si teritoriul aliat. In cadrul campaniei vor fi organizate intalniri ale elevilor si studentilor cu militari aliati aflati in misiune in Romania pentru explicarea semnificatiei NATO si a modului in care aliatii actioneaza impreuna.

Noi Suntem NATOFoto: MApN

Evenimentul de lansare a avut loc vineri la Facultatea de Drept din Capitala, unde a fost prezentat in premiera clipul campaniei "We are NATO" si la care au participat si militari din Romania, SUA, Canada, Germania si studenti, relateaza Agerpres.

Potrivit sefului Statului Major al Apararii, Nicolae Ciuca, campania "We are NATO" este o platforma de informare si dialog.

"Aici cred ca putem sa invatam unii de la altii. Nu numai noi suntem cei care putem sa va dam raspunsuri, cred ca, daca in urma acestei activitati s-ar putea genera un dialog pe tot ce inseamna capitolul acesta al statutului de membru aliat si al aliantei in intregul sau, sunt foarte multe elemente pe care le putem descoperi impreuna si chiar incurajez acest dialog si aceasta participare", a spus Ciuca.

#WeAreNATO se organizeaza in mai multe tari aliate si isi propune sa creasca increderea publicului tanar in capacitatea structurilor Aliantei de a proteja populatia si teritoriul aliat si se va concentra, in special, pe facilitarea accesului tinerilor la informatii despre NATO prin manifestari dedicate acestora, sprijinite si de o componenta adaptata mediului virtual.

Astfel, vor fi organizate intalniri ale elevilor si studentilor cu militari aliati aflati in misiune in Romania pentru explicarea semnificatiei NATO si a modului in care aliatii actioneaza impreuna in cadrul operatiilor si exercitiilor conduse de Alianta Nord-Atlantica.

In Romania, campania este organizata de Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Educatiei Nationale, cu sprijinul Diviziei de Diplomatie Publica a NATO.

Prezent la eveniment, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu a declarat ca pentru Romania participarea la Alianta Nord-Atlantica si Parteneriatul cu SUA reprezinta pilonii fundamentali ai politicii externe si ai politicii de securitate.

"Pentru Romania participarea la aceasta campanie este deosebit de importanta (...), menita sa ne confere doua posibilitati majore, si anume ne ofera posibilitatea de a prezenta, de a incerca sa intelegem cum functioneaza mai bine Alianta Nord-Atlantica, dar in acelasi timp ne va da posibilitatea de a intelege care este contributia Romaniei la aceasta alianta, la actiunile sale de consolidare a securitatii si in legatura cu viziunea asupra viitorului nostru", a spus Melescanu.