Un nou protest contra aliantei de la guvernare si a modificarilor la legile justitiei este anuntat pentru duminica seara, incepand cu ora 18.00, in Piata Victoriei din Bucuresti.

Protest Piata Victoriei 1 decembrieFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Evenimentul creat pe Facebook de noua organizatii este intitulat"Ei cu hotii, noi cu totii". Potrivit paginii protestului, peste 5.700 de utilizatori Facebook spun ca vor merge si 12.000 afirma ca sunt interesati sa participe.

Ce spun organizatorii:

"Chemare la proteste de amploare. A inceput dictatura hotiei.

Chemam lumea din Romania, diaspora sa vina la Bucuresti, din toata tara!

Intreaga natiune a fost ieri martora uneia dintre cele mai dezgustatoare actiuni politice din ultimii ani. Intr-o zi care ar fi trebuit sa fie un moment de reflectie istorica si de unitate, dar si de aducere aminte a ororilor, lipsei de libertate si saraciei care au urmat dictaturii, coruptiei si domniei bunului plac, Parlamentul, prin PSD, ALDE si UDMR, a inceput readucerea justitiei sub control politic prin adoptarea modificarilor la legea 303 si legea ANI.

Daca proiectul de modificare a statutului magistratilor devine lege, independenta procurorilor va fi eliminata, judecatorilor si procurorilor li se vor ingradi dreptul la critica si cel la libera exprimare, magistratii vor putea fi anchetati de comisii parlamentare, iar magistratii trimisi in judecata vor putea continua sa judece si sa 'imparta dreptate'. La fel, daca proiectul de modificare a legii ANI va trece de Parlament, zecilor de parlamentari care au folosit bani publici sa-si plateasca ilegal rudele li se vor sterge cu buretele interdictiile aplicate de ANI si confirmate de instante.

Este inceputul dictaturii hotiei in Romania si e doar o chestiune de timp pana cand se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicai Stanoiu si a lui Adrian Nastase, furtul din banii nostri va redeveni norma acceptata si nepedepsita a comportamentului politic, iar hartuirea magistratilor independenti va fi un fapt cotidian. Noi toti vom continua sa saracim si sa traim intr-o tara fara spitale, fara scoli sau autostrazi, in care fiecare dintre noi este bataia de joc a unor autoritati publice abuzive, incompetente si corupte.

Am privit, tot ieri, cu indignare si stupefactie, scenele din Camera Deputatilor, in care abuzurile majoritatii PSD au transformat ceea ce trebuia sa fie o dezbatere parlamentara intr-un sir de intimidari si cenzura a Opozitiei. Imposibilitatea de a depune amendamente, imposibilitatea de a vorbi la microfon sunt scene care apartin regimurilor autocratice si cu tendinte dictatoriale, nu unei democratii precum dorim sa fie Romania.

Parlamentul trebuie sa fie un loc de dezbatere, nu o masina de vot in mana unui lider de partid.

Nu vom sta si accepta repetarea istoriei. Dictatura nu se instaleaza intr-o zi sau peste noapte, nu exista anunt oficial de instalare a dictaturii. Fiecare zi in care tacem si inchidem ochii la restrangerea drepturilor noastre, a libertatilor individuale, a democratiei, a independentei justitiei si domniei legii ne indeparteaza de lumea democratica in care am intrat cu atatea sacrificii.

Nu avem voie sa acceptam intoarcerea in trecutul intunecat al Romaniei. Duminica, 10 decembrie 2017, ora 18.00, vom iesi in strada din nou. Va chemam, dragi cetateni ai Romaniei, din Bucuresti si din provincie in Piata Victoriei din Bucuresti. Toti cei care nu au posibilitatea de a veni in Bucuresti sa iasa in fiecare oras in care traiesc si isi cresc copiii. Haideti sa ne aparam dreptul la libertate si demnitate, drept atat de greu castigat. Masina de vot PSD, ALDE, UDMR continua sa ne macine libertatea, pe care noi avem datoria sa o aparam pentru noi si pentru copiii nostri."