Aproximativ 100 de oameni au protestestat, joi seara, in fata Parlamentului, care continua dezbaterile pe legile justitiei. De asemenea, cateva sute de persoane au protestat si la Sibiu si la Timisoara, relateaza News.ro.

Protest 7 decembrieFoto: Parlament penal, oprește-te! Marș la tribunal. Nextlevel

Aproximativ 100 de persoane au protestat, joi seara, in fata Parlamentului, sufland in vuvuzele si scandand"Hotii", precum si "PSD, ciuma rosie", "Respingeti legile injustitiei", "Jos ghearele de pe justitie", "Jos coruptia", "Parlament penal, mars la tribunal" (Agerpres). Numarul jandarmilor a fost mult mai redus fata de miercuri seara, cand au fost mobilizate forte de ordine impresionante.

Joi seara, au loc proteste si la Sibiu si Timisoara.

La Sibiu, peste doua sute de persoane s-au strans in apropierea zonei centrale, in fata Magazinului Dumbrava. Protestul este autorizat, iar manifestantii au pornit in mars pe cateva dintre arterele principale ale orasului, cerand retragerea pachetului legilor justitiei din Parlament si alegeri anticipate.

Ei scandeaza "Derbedei si infractori, nu va vrem conducatori", "Rusine, rusine sa va fie" sau "Nu stati la ferestre, haideti la proteste". De asemenea, au steaguri tricolore si vuvuzele.

La Timisoara, aproximativ o suta de oameni s-au adunat in Piata Libertatii, pentru a protesta fata de modificarea legilor justitiei. Apelul a fost facut pe Facebook, iar protestatarii poarta steaguri tricolore si cateva pancarte cu mesaje precum "Toti pentru Justitie". Ei striga lozinci impotriva Guvernului si sufla puternic in fluiere si vuvuzele. Manifestantii vor porni, la finalul protestului, intr-un mars spre Palatul Dicasterial din Timisoara, care gazduieste sediile instantelor de judecata si Parchetele.

Miercuri seara, peste 400 de oameni au protestat in fata Parlamentului, scandand "PSD, ciuma rosie!", "Pui de hoti si de mafioti!", "Elicoptere pentru hahalere!", "Dragnea la puscarie!", "Parlament penal, mars la tribunal!￯, in timp ce in Camera Deputatilor a fost dezbatuta legea 303/2004 privind statutul magistratilor.

Deputatii care au iesit din Parlament la finalul dezbaterilor au fost huiduiti de catre protestatari, in timp ce grupul USR a fost intampinat cu aplauze.

In timpul protestelor au avut loc si cateva incidente. Au existat imbranceli intre protestatari si jandarmi, mobilizati in numar foarte mare, dupa ce mai multi manifestanti au rupt cordonul fortelor de ordine, iesind pe sosea si blocand pentru scurt timp traficul.

De asemenea, deputatul PSD de Sibiu Ioan Terea si doi dintre manifestanti au ajuns la Politie. Cei doi protestatari spun ca parlamentarul i-ar fi lovit cu masina, insa acesta sustine ca a fost "agresat din senin￯, fara sa se poata apara, de cei doi manifestanti care au sarit pe masina lui, pe care au inceput sa o loveasca cu pumnii si picioarele. Politia a anuntat joi ca a deschis dosar penal pentru vatamare din culpa pe numele deputatului Ioan Terea, urmand sa fie inaintat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a introdus joi un nou articol in legea 304/2004 privind organizarea judiciara, potrivit caruia Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) va trebui sa elaboreze anula un raport de activitate pe care sa-l prezinte ministrului Justitiei si CSM. Un alt amendament adoptat este ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) nu va mai putea infiinta servicii teritoriale, servicii, birouri si alte compartimente de activitate fara avizul Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, comisia a votat infiintarea unei sectii de investigare a unor infractiuni din Justitie, care va functiona in cadrul Parchetului General si va avea drept competente exclusive efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile de coruptie si infractiunile contra infaptuirii justitiei savarsite de procurori si judecatori.