Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Timisoara au decis, miercuri, retinerea a trei politisti si a unui jandarm, pentru 24 de ore, dupa ce acestia au batut doi tineri pe care ii confundasera cu infractori, scrie News.ro. Tinerii au ajuns in stare grava la spital, fiind in continuare internati.

Cei patru au fost retinuti pentru 24 de ore, in urma unei decizii a procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara, ei fiind acuzati de vatamare corporala, purtare abuziva cu consecinte grave si punere in primejdie a vietii.

Ceilalti implicati in acest caz, un politist si trei jandarmi, sunt cercetati in stare de libertate.

Decizia magistratilor militari a fost luata dupa ce procurorii i-au audiat pe toti cei implicati, atat victime, cat si politisti si jandarmi acuzati. Anchetatorii au vizionat si imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona.

In seara zilei de 22 noiembrie, patru jandarmi si patru politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale, aflati in misiune, langa Timisoara, in localitatea Urseni, au batut doi tineri care mai apoi au ajuns in stare grava la spital. Amandoi au fost operati, unuia i-a fost scoasa splina, iar celalalt s-a ales cu splina rupta si mai multe coaste fisurate.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean Timisoara, in acest moment, victimele sunt in stare buna la spital. Se ia in calcul externarea unuia dintre cei doi tineri, joi, iar celalalt mai are nevoie de cateva zile de supraveghere medicala.

Potrivit conducerilor IPJ Timis si Gruparii Mobile de Jandarmi, in seara zilei de 22 noiembrie, un echipaj de jandarmi si mai multi politisti au organizat un filtru la iesirea din localitatea Urseni. Oamenii legii aveau infomatia ca un barbat suspectat de savarsirea mai multor jafuri in ultimele luni se indreapta spre Timisoara. Ei au oprit un autoturism ce semana cu cel al suspectului, i-au scos din autturism pe ocupantii masinii si i-au batut, potrivit declaratiilor victimelor.

Suspectul cautat de politisti a fost prins cateva ore mai tarziu la Salonta, in judetul Bihor. Pe numele lui fusese emis un mandat de arestare in lipsa pentru constituire de grup infractional organizat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Procurorii militari care au preluat dosarul spun ca cei patru retinuti vor fi prezentati judecatorilor de la Tribunalul Timis.