Politistii de investigatii criminale bihoreni au efectuat noua perchezitii domiciliare pe raza a trei judete si in Capitala, la locuintele a 11 persoane banuite de inselaciuni prin metoda "Accidentul". Suspectii ar fi inselat 20 de persoane de la care au obtinut 68.000 de lei si 23.000 de euro, relateaza News.ro.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor au facut noua perchezitii domiciliare pe raza judetelor Ilfov, Botosani, Ialomita si in Capitala, pentru a proba activitatea infractionala a 11 persoane, banuite de comiterea infractiunilor de inselaciune si complicitate la inselaciune.

In urma cercetarilor a reiesit ca cele 11 persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 75 de ani, in perioada 2016 - 2017, ar fi savarsit 20 de infractiuni de inselaciune si complicitate la inselaciune, toate comise prin metoda "Accidentul".

Una dintre persoanele cercetate in cauza, un barbat de 36 de ani, din Bucuresti, este banuita ca ar fi apelat telefonic, la intamplare, 20 de persoane din judetul Bihor si, sub pretextul ca rude apropiate acestora ar fi suferit accidente rutiere, ar fi solicitat diverse sume de bani, pentru diverse interventii medicale urgente, onorarii pentru avocatilor ori pentru acoperirea pagubelor produse in urma accidentelor rutiere, toate motivele invocate fiind fictive.

Doua dintre persoanele cercetate sunt banuite ca ar fi gasit intermediari dispusi sa ridice banii obtinuti prin infractiunile de inselaciune, iar alte opt persoane ca ar fi ridicat efectiv banii astfel obtinuti.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 68.000 de lei si 23.000 de euro, recuperat partial de politisti.

In urma perchezitiilor domiciliare, politistii au descoperit si ridicat, in vederea cercetarilor, telefoane mobile, cartele telefonice, diverse agende si inscrisuri.

La finalizarea perchezitiilor, sase persoane din judetul Ilfov si din Bucuresti au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor pentru audieri, fiind dispusa retinerea pentru 24 de ore, in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, a doi barbati de 36 si 40 de ani.

Miercuri, cei in cauza vor fi prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea si la Judecatoria Oradea, cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea.

In urma cercetarilor efectuate initial in acelasi dosar, s-a dispus trimiterea in judecata a altor doua persoane, de 25 si 32 de ani, din Bucuresti si din Voluntari, judetul Ilfov, banuite de comiterea a cinci infractiuni de complicitate la inselaciune.