Liderul sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", filiala Suceava, Bogdan Banica, sustine ca politistul ranit in timpul perchezitiilor de la Radauti a fost chemat la serviciu din timpul sau liber pentru a participa la actiune si ca este unul din cei mai buni luptatori din cadrul politiei sucevene, scrie News.ro.

"Din datele pe care le detin, acesta a fost chemat la serviciu din timpul liber pentru a participa la aceasta perchezitie, atata timp cat politistii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale nu beneficiaza de sporul de 40 la suta pentru permanenta de la domiciliu. Este unul dintre cei mai buni luptatori, fiind propus pentru a i se acorda salariu de excelenta", a scris pe Facebook Bogdan Banica, liderul sindicatului Politistilor din Romania Diamantul, filiala Suceava.

El mai spune ca politistul ranit in timpul misiunii de la Radauti era membru al sindicatului Diamantul si ca toti colegii se roaga pentru sanatatea acestuia.

"Ne rugam pentru tine, Ciprian, si stiu ca vei lupta asa cum ai facut-o mereu, acum insa vei duce cea mai importanta lupta, pentru propria-ti viata. Fii puternic, camarade, o sa reusesti, sunt convins!", mai scrie liderul sindical Bogdan Banica pe pagina de socializare.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceva au desfasurat, marti dimineata, o actiune pentru destructurarea unei grupari infractionale, fiind efectuate opt perchezitii domiciliare.

La una dintre locuintele perchezitionate, in Radauti, una dintre persoanele vizate a atacat si ranit, cu o sabie, unul dintre angajatii Serviciului pentru actiuni Speciale Suceava, ranindu-l foarte grav la cap si brat.

Politistul a fost operat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, dar starea lui se mentine critica, leziunile suferite la cap fiind foarte grave, potrivit medicilor.