Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marti, la Iasi, ca a fost demarata o ancheta pentru a se afla de ce politistul care a fost ranit la Radauti a participat la o misiune fara sa aiba casa de protectie, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Am fost si l-am vazut pe colegul nostru. E intr-o stare critica, dar stabilizat. Vreau sa stiti ca in acest moment este in cel mai bun loc pentru el unde sa fie ingrijit. Este sub observatie. Asteptam sa vedem evolutia lui in functie de celelalte complicatii. Ne dorim sa fie bine', a afirmat ministrul Carmen Dan.

Ministrul de Interne a anuntat ca a fost demarata o ancheta pentru a se afla de ce politistul a participat la o misiune fara sa aiba casa de protectie.

'In ce context a fost posibil sa fie prezent intr-o misiune, sa nu aiba casca, fie la el, asta ramane sa aflam in cursul verificarilor care au fost deja demarate si imi doresc sa fie finalizate cat mai repede', a spus Carmen Dan.

Intrebata fiind de jurnalisti cum ar fi fost ajutat politistul daca avea casca pe cap, aceasta a declarat ca nu ar fi avut leziuni atat de grave.

'De aici inainte, aici nu discutam neaparat despre faptul ca a participat la o misiune. Vedeti si dumneavoastra, datele sunt complet diferite fata de situatia lui Sorin Vezeteu (politistul care a fost injunghiat mortal in Gara Burdujeni din Suceava in luna iulie a acestui an, n.r.). Eu cred ca daca ar fi avut tot echipamentul nu ar fi suferit leziuni atat de grave precum cele pe care le are acum. Ramane de vazut ce s-a intamplat in ceea ce priveste organizarea misiunii. Aici trebuie sa identificam. Si mai spun inca o data, sunt cel mai mare sustinator si aparator al angajatilor ministerului care isi fac datoria si care isi inteleg misiunea si sunt foarte multi in acest minister, dar si cea mai serioasa persoana care solicita sanctionarea celor care incalca legea sau care fac un abuz', a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Intrebata fiind daca faptul ca politistul nu avea echipament a fost o eroare de sistem sau o eroare umana, ministrul a replicat: 'Mai degraba o eroare umana, insa nu m-as pronunta pana nu se finalizeaza verificarea".

'Sa stiti ca avem tot interesul sa o verificam, sa o finalizam cat se poate de repede', a spus ministrul Carmen Dan.

Ea a tinut sa infirme informatiile aparute in spatiul public, conform carora nu sunt echipamente.

'S-a spus ca nu sunt echipamente. Vreau sa stiti ca aceasta echipa de structura de elita a ministerului, Structura de Interventii si Actiuni Speciale beneficiaza de echipament de interventie de ultima generatie. Este o licitatie inceputa in anul 2015, care s-a concretizat prin punerea la dispozitia acestei structuri atat in anul 2016 cat si in anul 2017. Anul acesta a ajuns ultimul lot de de echipament balistic si de protectie pentru aceasta structura care este una dintre cele mai specializate trupe de interventie a ministerului. Asa cum stiti, luptatorii de la trupele speciale sunt cei care-i instruiesc si pe politistii din zona ordinii publice', a declarat Carmen Dan.