Patriarhul Daniel a anuntat marti ca in toate bisericile ortodoxe din Romania "se vor inalta rugaciuni pentru odihna sufletului Regelui Mihai", dupa vestea decesului fostului monarh.

Patriarhul DanielFoto: Facebook/ Agentia de stiri Basilica

"Am aflat cu tristete despre trecerea din aceasta viata a Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, veste care a indoliat si indurerat pe toti romanii din tara si strainatate", afirma Patriarhul, intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

Acesta afirma ca Regele Mihai I, o "personalitate remarcabila in plan national si international", va "ramane in istorie ca simbol al unitatii si demnitatii poporului roman de pretutindeni si ca exemplu de curaj, intelepciune si devotament in slujirea patriei si a neamului romanesc in vremurile dificile din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si in perioada de inceput a regimului comunist din Romania".

Reamintind ca "de-a lungul intregii sale vieti, in care a reprezentat cu demnitate poporul roman, Majestatea Sa a fost un sustinator permanent al Bisericii Ortodoxe Romane", Patriarhul transmite, in numele Sfantului Sinod, sincere condoleante Casei Regale a Romaniei.