Actualizat acum

Regele Mihai a murit

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 5 decembrie 2017, 13:29 Actualitate | Esenţial


Regele Mihai
Foto: Casa Regala
Regele Mihai a murit, la varsta de 96 de ani, la resedinta sa din Elvetia, anunta televiziunea nationala, care citeaza un comunicat al Casei Regale. Regele Mihai I era ultimul monarh in viata care supravietuise celui de-al doilea razboi mondial.
Trupul neinsufletit va fi depus pentru doua zile la Castelul Peles din Sinaia si doua zile la Palatul Regal din Bucuresti, in Sala Tronului.

Regele Mihai va fi inmormantant la Curtea de Arges.

Iata mai jos comunicatul Secretariatului Regal:

"Majestatea sa Mihai I a incetat din viata azi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora Romaniei), la resedinta privata din Elvetia.

La capataiul Regelui a stat, pana in ultima clipa, Alteta Sa Regala Principesa Maria.

In aceasta seara, la ora 19, Custodele Coroanei romane va face o declaratie catre tara.

In cursul zilei de maine va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai I va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala. Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.

La dorinta custodelui Coroanei romane, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta traditia inaintasilor Majestatii Sale Defuncte.

Incepand de maine, carti de condoleante vor fi deschise simultan la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile. Condoleante pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/

Toti cei care doresc sa depuna flori, jerbe sau coroane sunt invitati sa o faca, incepand de maine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, in fata intrarii principale"
.

In 16 noiembrie, seful Casei Majestatii Sale, Andrew Popper, anunta ca starea sanatatii lui Mihai "este foarte precara".

"In acest moment, medicii isi concentreaza eforturile pentru a-l mentine intr-o stare confortabila si fara dureri. Previziunile sunt imposibile in astfel de cazuri. Sunt momente mai bune, momente mai proaste, Din fericire, acum situatia s-a stabilizat. Majestatea Sa are si momente cand e constient, momente cand e mai putin constient. Este o evolutie normala in aceasta situatie", spunea Andrew Popper.

Regele Mihai s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.
--------------------------------------

Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al regelui Carol al II-lea (1930-1940) si al reginei Elena, principesa a Greciei.

Dupa decesul regelui Ferdinand (n. 12/24 august 1865-m. 20 iulie 1927), bunicul sau, in conditiile in care printul Carol, mostenitor al tronului, renuntase oficial la succesiune, Mihai I a devenit rege al Romaniei, la numai sase ani.

Din cauza varstei, prerogativele demnitatii regale au fost asumate, in 1927, de o Regenta (1927-1930), in componenta careia intrau unchiul regelui, principele Nicolae, patriarhul Miron Cristea si Gheorghe Buzdugan, presedintele Inaltei Curti de Casatie, potrivit site-ului www.familiaregala.ro, citat de Agerpres.

Contrar angajamentului de a nu mai avea nicio pretentie asupra tronului, Carol al II-lea a revenit in tara, in 1930, proclamandu-se rege. In aceasta situatie, lui Mihai i s-a conferit, la 8 iunie 1930, titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. In aceeasi luna, regina mama Elena a plecat in exil, regele Mihai ramanand in grija tatalui. A urmat cursurile unei scoli pe care regele Carol al II-lea a organizat-o la Palat, alaturi de copii ce proveneau din toate colturile tarii si din toate categoriile sociale. Mai tarziu, a urmat cursuri de sport si a inceput pregatirea militara, devenind, la varsta de 14 ani, sublocotenent in Armata Romana, se arata pe site-ul citat anterior.

Dupa o domnie controversata, Carol al II-lea a fost nevoit sa cedeze, la 5 septembrie 1940, principalele prerogative ale puterii generalului Ion Antonescu, iar la 6 septembrie 1940, a transmis prerogativele regale fiului sau, Mihai, care a revenit, astfel, la tron, potrivit volumului ''Istoria Romaniei in date'' (2003).

Incepand cu 1943, in jurul regelui s-a coagulat o opozitie antonesciana, pe fondul schimbarilor de pe fronturile celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

La 23 august 1944, incepand cu ora 22.12, s-a transmis, la radio, Proclamatia catre tara, prin care regele Mihai anunta "iesirea noastra din alianta cu puterile Axei si imediata incetare a razboiului cu Natiunile Unite", potrivit lucrarii ''Istoria romanilor in timpul celor patru regi (1866-1947), volumul IV ¬ Mihai I'', de Ioan Scurtu. In acelasi timp, s-a anuntat formarea unui guvern de uniune nationala, care a fost insarcinat cu incheierea pacii cu Natiunile Unite: "din acest moment inceteaza lupta si orice act de ostilitate impotriva armatei sovietice, precum si starea de razboi cu Marea Britanie si Statele Unite".

In urma incheierii celui de-al Doilea Razboi Mondial, monarhul roman a fost decorat, in iulie 1945, cu ordinul Pobeda (Victoria), una dintre cele mai inalte distinctii sovietice, ''pentru actul curajos al cotiturii hotarate a politicii Romaniei spre ruptura cu Germania hitlerista si alierea cu Natiunile Unite'', potrivit volumului ''Istoria Romaniei in date'' (2003).

Dupa 1944, treptat, atributiile regelui au fost reduse, pana cand au devenit simbolice, ca urmare a strategiei puterii politice de la Moscova. In 1947, in conditiile ocupatiei militare sovietice si a eliminarii de pe scena politica romaneasca a partidelor politice traditionale, PNT si PNL, monarhia a devenit ultimul obstacol in calea subordonarii tarii intereselor dictate de Moscova.

La 30 decembrie 1947, politicienii comunisti l-au fortat pe regele Mihai I sa abdice si sa paraseasca tara, in ianuarie 1948, impreuna cu familia. La scurt timp, acesta a facut declaratii privind abdicarea sa fortata. Reactia conducerii comuniste nu a intarziat sa apara: in urma deciziei Consiliului de Ministri din 22 mai 1948, Familiei regale i s-a retras cetatenia romana si s-au confiscat bunurile membrilor sai.

Mihai I s-a casatorit, la 10 iunie 1948, la Atena, cu principesa Ana de Bourbon Parma (n. 18 sept. 1923-m. 1 aug. 2016), din familia regala a Danemarcei. Au avut cinci fiice: Margareta (n. 1949), Elena (n. 1950), Irina (n. 1953), Sofia (n. 1957) si Maria (n. 1964).

Familia Regala a locuit, pana la sfarsitul anului 1948, la vila Sparta din Florenta, locuinta reginei mama Elena. Din 1949, regele Mihai I si regina Ana s-au mutat la Lausanne, iar din 1950, in Marea Britanie, unde au locuit pana in 1956, cand s-au stabilit in Elvetia, la Versoix, langa Geneva. Din 2004, s-au mutat la Aubonne, in Elvetia. Regele Mihai a supervizat activitatea Comitetului National Roman, gandit ca un guvern al Romaniei in exil. A pastrat legatura cu refugiatii romani din strainatate si s-a adresat tarii prin mesajele de Anul Nou, transmise de la postul de radio Europa Libera.

In aprilie 1992, regele Mihai, impreuna cu familia sa, au sarbatorit, pentru prima oara dupa 44 de ani, zilele de Pasti la Manastirea Putna si au vizitat Bucurestiul, in cadrul unei vizite cu caracter privat. Totodata, de marile sarbatori crestine si in functie de angajamentele lor publice, regele Mihai si regina Ana au participat la diverse manifestari organizate fie la Castelul de la Savarsin, fie la Palatul Elisabeta din Bucuresti.

La 21 februarie 1997, prin Hotararea de Guvern nr. 29, s-a revocat Decizia Consiliului de Ministri din 22 mai 1948, Mihai I devenind cetatean roman.

In cadrul unei ceremonii private, la 30 decembrie 2007, regele Mihai I a semnat noul Statut Dinastic al Familiei Regale a Romaniei, prin care a desemnat-o pe principesa Margareta drept succesoare dinastica si mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei.

Mihai I a fost membru de onoare al Academiei Romane (19 decembrie 2007) si i-au fost acordate, de-a lungul timpului, titlurile de Profesor Honoris Causa Extraordinar si Senator ad Honorem ale Universitatii 'Babes-Bolyai' (UBB) din Cluj-Napoca (12 aprilie 2003), Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara si Cetatean de Onoare al municipiului Timisoara (21 mai 2009), Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca (7 octombrie 2009), medalia "Dr. Alexandru Safran", din partea Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (13 octombrie 2010), distinctia "The Freedom of the City of London" din partea Guild of Freemen of the City of London, pentru ca a scurtat "cu cel putin sase luni" cel de-Al Doilea Razboi Mondial, salvand mii de vieti (10 mai 2011), titlul de cetatean de onoare al orasului ceh Kromeriz, acordat in semn de recunostinta pentru rolul pe care l-a jucat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, in eliberarea de sub ocupatia nazista a mai multor orase (23 octombrie 2011).

La 2 martie 2016, Consiliul Regal a transmis faptul ca regele Mihai se retrage din viata publica, dupa ce a fost diagnosticat cu leucemie si cancer, fiind supus unei interventii chirurgicale, Casa Regala urmand a fi reprezentata in toate actiunile publice de catre fiica sa, Margareta. ''Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: 'carcinom epidermoid metastazant' si 'leucemie cronica'. Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere'', a anuntat, din Elvetia, Andrew Popper, seful Casei Majestatii Sale.

La 6 noiembrie 2017, Casa Regala anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca starea generala a Regelui Mihai s-a agravat si prezinta o slabiciune accentuata, cu o scadere semnificativa a rezistentei, adaugand ca Principesa Mostenitoare Margareta s-a intors in Elvetia, iar la 8 noiembrie 2017, Regele Mihai I se afla "in stare de suferinta", la resedinta din Elvetia, alaturi de principesa Margareta si de principele Radu. "Astazi, 8 noiembrie 2017, marea sarbatoare a Sfintilor Mihail si Gavriil il gaseste pe Majestatea Sa Regele Mihai in stare de suferinta, la resedinta din Elvetia, inconjurat de Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu. De asemenea, la resedinta se afla angajatii Casei Majestatii Sale detasati in Elvetia si maicile de la manastirile din Romania care il asista pe Rege neincetat", informa un comunicat postat pe site-ul romaniaregala.ro. Totodata, Casa Regala a precizat ca in cursul serii de 7 noiembrie 2017, un trimis al IPS Iosif ¬ mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale a venit la resedinta din Elvetia pentru a da regelui Sfanta Impartasanie, in prezenta Principesei Mostenitoare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


18414 vizualizari

  • +65 (79 voturi)    
    S-a stins o epoca. (Marţi, 5 decembrie 2017, 13:47)

    marius0203 [utilizator]

    Dumnezeu sa-l odihneasca!
    • +25 (35 voturi)    
      asa e (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:18)

      grongobar [utilizator] i-a raspuns lui marius0203

      Ai perfecta dreptate.Cu el moare si ideea de monarhie in Romania,epigonii ce-i urmeaza nu sunt din aceeasi "liga". Vor urma mahalagisme balcanice pentru mosteniri si "succesiunea" la o coroana care azi a devenit istorie.
      • +1 (3 voturi)    
        sa întoarcem încă o fila din cartea de istorie (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:52)

        middle_brick [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

        A murit fostul rege al Romaniei, Mihai I, Dumnezeu sa il odihnească in pace!
      • 0 (2 voturi)    
        Dumnezeu sa il odihneasca!!! (Marţi, 5 decembrie 2017, 20:54)

        Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

        Un adevarat rege al Romaniei!
    • -39 (65 voturi)    
      ce epoca? (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:42)

      MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui marius0203

      Ce amprenta si-a lasat Mihai aspura epocii?

      La sfasitul razboiului avea 24 ani.
      A abdicat la 26 de ani.

      "Sub statul naţional-legionar, apoi sub regimul autoritar al lui Antonescu, regele nu avea nici o putere reală de decizie, fiind în permanenţă sub supravegherea serviciilor de informaţii. Nu a fost informat în prealabil asupra intrării României în război alături de Germania nazistă."

      Cit a trait in Vest, a dat vreo declaratie sa condamne regimul comunist?
      A dat vreun interviu la Europa Libera sau Vocea Americii?
      S-a intilnit cu dizidentii romani din Vest?
      • +16 (30 voturi)    
        Urmareste Digi24... (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:55)

        fit [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

        Poate asa ai sa afli cate a facut regele pentru tara... Sa ii cinstim memoria...
        • -20 (38 voturi)    
          am urmarit Digi (Marţi, 5 decembrie 2017, 15:35)

          MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui fit

          Digi il descrie ca pe un personaj comun. Nimic deosebit.
          Doar tonul celor de la Digi vrea sa ne sugereze ca ar fi un fel de personalitate ceva, dar faptele nu demonstreaza decit un contemporan mediocru.
          Tonul nu este suficient pentru a demonstra ceva.

          Spuneti Dvs aici un merit al ex-regelui Mihai, o mare realizare in slujba poporului roman.
          • +7 (13 voturi)    
            in special pe Elena Vijulie (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:54)

            fit [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

            ...pentru reconstituirea adevarului istoric, intrucat istoria romanilor a fost denaturata dupa interesele comunistilor si ale neocomunistilor...
          • +10 (14 voturi)    
            Domnule.... (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:10)

            blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

            felul in care e pusa ultima intrebare denota mari lacune si chiar tendentiozitate
            . Probabil esti destul de tanar sau nechibzuit ca sa scoti asemenea mostre de incultura, sa nu cunosti o fila de istorie foarte importanata .
            Regele Mihai I a fost o mare personalitate a sec XX , recunoscuta ca atare in toata lumea a servit interesul national al Romaniei ,prin decizia sa de la 23 aug '44 a scurtat razboiul cu cel putin 6 luni, salvand tara de la un dezastru , urmand apoi o linie de dizidenta anticomunista . Mai studiaza, cu atentie , de exemplu :
            https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_I_al_Rom%C3%A2niei
            • +1 (7 voturi)    
              Marele dezastru (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:06)

              feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

              Dezastrul de abia atunci a pornit. Ne-am infratit cu prietenii sovietici, care au avut grija sa ne dea peste nas imediat. Zece ani am fost neoficial republica sovietica iar apoi ce a urmat stim. Mai stim ca Germania nu a uitat niciodata tradarea noastra.

              Despre ce dezastru evitat vorbiti?


              Juramantul lui Mihai din 1940
              “Jur credinţă naţiunii române. Jur să păzesc cu sfinţenie legile statului. Jur să păzesc şi să apăr fiinţa statului şi integritatea teritoriului României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

              Nu a pazit fiinta statului, fugind de comunisti si lasandu-ne pe mainile acestora. A dat gres in apararea integritatii statului.

              A servit interesul national?
              • +2 (6 voturi)    
                Da, a servit interesul national ! (Marţi, 5 decembrie 2017, 23:22)

                blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

                in momentul ala nu aveam nici o sansa cu Germania , numai un fanatic ca Antonescu nu si-a dat seama, tarand trupele romane peste Nistru a facut un mare rau .Singura solutie onorabila a fost lovitura de stat si intoarcerea armelor-din doua rele , a trebuit ales , pt ca daca nu trecea de partea rusilor in extremis Rusia ne facea gubernie , ne facea praf (si-asa si-au batut joc ulterior, desi devenisem aliati ).
                Am citit mai multe , vazut documentare si pareri ,istorici care au zis ca a fost solutia corecta , singura posibila in situatia aia in care oricum Romania ar fi iesit sifonata . La varsta aia tanara , regele chiar a dovedit tarie de caracter si fermitate , a intuit exact care e interesul nostru , sa iesim totusi cu fata curata si sa reduca si pierderile pe front . Dupa aia, nu s-a putut controla ce au facut comunistii , a rezistat cat a putut si in fata lor .Da ,regele a fost un mare patriot , e usor sa judeci acum , asa superficial, dar credeti ca i-a fost usor sa faca ce a facut ? am citit biografia , a intors problema pe toate fetele , au fost multe complicatii atunci .
          • +2 (4 voturi)    
            realizare? (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:45)

            Non [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

            a existat. e suficient. lucru care nu se va putea spune despre niciun comunist. nicicand.
      • +8 (26 voturi)    
        cu scuzele (Marţi, 5 decembrie 2017, 15:25)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

        de rigoare dar stiti istorie exact cat stie si tudose economie si sistem bancar. la coltul tejghelei din matul din marginea satului.
      • +3 (7 voturi)    
        Amprenta lui Mihai I al Romaniei... (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:26)

        Caligula [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

        ... se numeste Ardeal. Fara el, tara noastra ar arata ca o semiluna. Stalin la decorat, si Romania a primit inapoi Ardealul.

        Toti conducatorii vajnici de dupa el nu au facut impreuna cat a facut el pentru tara la varsta de 23 de ani!

        Asa ca perspectiva...
      • +6 (8 voturi)    
        Ce gluma proasta (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:41)

        cato [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

        'A dat vreun interviu la Europa Libera sau Vocea Americii?'
        Presupun ca aceasta intrebare se vrea o gluma, una destul de proasta. Regele a transmis anual la Europa Libera, timp de vreo 50 de ani, minim o declaratie pe an contra regimului comunist: discursul de Craciun.
        Cateva se gasesc in arhive pe net. Cauta, baiatule.
        • 0 (0 voturi)    
          nu este adevarat (Miercuri, 6 decembrie 2017, 13:16)

          MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui cato

          http://www.hotnews.ro/stiri-22160336-regele-mihai-interviu-europa-libera-1989.htm

          rezulta clar ca nu a dat nici un interviu inainte de 1989.
      • +4 (4 voturi)    
        asupra epocii (Marţi, 5 decembrie 2017, 20:13)

        ex nihilo [utilizator] i-a raspuns lui MConstantin

        am inteles, tu ai lasat o amprenta mai mare
    • +4 (8 voturi)    
      A fost ultimul sef de stat din timpul WWII (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:08)

      YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui marius0203

      Toti ceilalti au murit demult, daca nu ma insel, penultimul a fost Imparatul Hirohito al Japoniei.

      Deci da, intr-adevar se incheie o epoca.
      • +3 (5 voturi)    
        nu este ultimul... (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:16)

        FCX [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

        mai exista Simeon II care a fost King of Bulgaria intre 1943-1946 si care traieste. Bulgarul care este mai tanar (80ani) a beneficiat ca si Mihai de faptul ca a fost inscaunat cand avea vreo 6 ani.
    • -2 (4 voturi)    
      Dumnezeu sa-l odihneasca! Eu stiam de 4 zile .. (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:20)

      Red.dog [utilizator] i-a raspuns lui marius0203

      .. ca a murit !!!
    • +6 (8 voturi)    
      PSD l-a arestat pe Regele Mihai in 1990 (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:39)

      Kivek [utilizator] i-a raspuns lui marius0203

      PSD-ul condus de Ion Iliescu si Petre Roman l-au arestat pe Regele Mihai in 1990 cand el s-a intors in Romania pt o vizita privata.

      l-au blocat cu masinile de militie pe sosea si l-au scos in suturi afara din Romania.

      astazi, slugile PSD de la Antena 3 si chiar PSD-istii se prefac ca le pasa de monarhiesi de Mihai I
  • +41 (61 voturi)    
    Majestatea Sa Regele Mihai a facut un ultim bine (Marţi, 5 decembrie 2017, 13:47)

    Susufler0 [utilizator]

    tarii sale calatorindu-se de pe aceasta lume acum, intrucat a dinamitat mitingurile PSD !

    PS. In rest, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
    • -20 (42 voturi)    
      Daca este sa ne luam dupa "conspirationisti" (Marţi, 5 decembrie 2017, 13:54)

      adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      abia acum l-au dezghetat...Deci s-at putea ca PSD sa considere ca e in avantajul lor.
      • -3 (5 voturi)    
        In '47 le-a aratat curul rusilor. Vreo 2000 de km (Marţi, 5 decembrie 2017, 22:23)

        newlook [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

        In '47 le-a aratat curul rusilor. Vreo 2000 de km...
        ...Tuu-tuuuu !
    • -40 (60 voturi)    
      Fostul Rege (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:24)

      Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Romania nu este monarhie si nu are regi.
      • +33 (53 voturi)    
        Romania a avut un rege (Marţi, 5 decembrie 2017, 15:04)

        Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

        Acum a murit. Ramanem cu imbecili ca tine si infractori ca dragnea. E trist la noi.
        • -12 (32 voturi)    
          Romania a avut un rege, (Marţi, 5 decembrie 2017, 15:21)

          adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

          in '47 a abdicat.
          • +5 (11 voturi)    
            ca matale... (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:00)

            grongobar [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

            ...daca erai in locul sau nu abdicai,te crucificai singur,sau poate luptai cu tancurile sovietice.Mai lasati trollatul,sau puneti mana pe cartea de istorie sa vedeti ce vremuri crunte au trait parintii si bunicii nostri dupa razboi.
        • +4 (8 voturi)    
          Romania .... (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:11)

          blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

          inca are monarhie ! asta pt. imbecili ...
    • +13 (17 voturi)    
      mai curand (Marţi, 5 decembrie 2017, 15:27)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      dragnea a zis Bogdaproste cand a aflat ca a murit Regele Mihai I. ce scuza mai buna putea gasi in conditiile in care nu doar tradiceanu i-a dat cu tifla ci chiar oamenii lui.
    • -7 (15 voturi)    
      Ăsta este statul paralel! (Marţi, 5 decembrie 2017, 17:03)

      Gray51 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Sau măcar unul dintre ele. Iar referitor la succesiune, chiar nu înțeleg ce prevederi din codul civil și penal folosesc ăștia! Se pare că au și legislație proprie. Auzi, l a înlăturat de la linia de succesiune pe nepot. Care linie? Care procedură? Care lege?
      România excelează în fantasmagorii, imaginații, paranoia.
  • +17 (33 voturi)    
    . (Marţi, 5 decembrie 2017, 13:49)

    axel8 [utilizator]

    Nu e nimic, il avem pe Iliescu si ne mandrim cu el
  • +19 (35 voturi)    
    Dumnezeu sa-l ierte! (Marţi, 5 decembrie 2017, 13:53)

    delavrancea [utilizator]

    A fost cam grea povara pentru dansul.
  • +19 (43 voturi)    
    Din pacate oameni ca el (Marţi, 5 decembrie 2017, 13:56)

    ontario [utilizator]

    nu mai gasim azi. E regretabil ca o parte dintre urmasii sai isi spala rufele in public. Ma tem ca o sa urmeze o lupta urata pe succesiune. Acum aveam nevoie de un personaj nepatat care sa fie alternativa la mocirla politica de azi. Au avut grija unii sa intineze si Casa Regala.
    • -19 (29 voturi)    
      personaj nepatat? (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:28)

      MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui ontario

      Nu exista nepatati.

      Mai ales ca ceea ce pentru unii este o pata, pentru altul este o virtute.

      Aceste discursuri sint d'ale mintilor lenese, ne-emancipate, provinciale, franate de prejudecati
  • -62 (68 voturi)    
    le euRoi est mort... (Marţi, 5 decembrie 2017, 13:58)

    demaGOGU [utilizator]

    ...vive le EURoi?
    • +18 (22 voturi)    
      Gogule, ai incercat sa fii spiritual (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:54)

      Cuca [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      si nu a iesit bine, sau chiar esti atat de "simplex" la minte ?
    • +2 (4 voturi)    
      s-a (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:32)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      simtit ofuscata rubla din tine de te-ai bagat in seama?
    • -3 (3 voturi)    
      Semper Vivat Douda Rex! (Marţi, 5 decembrie 2017, 21:57)

      Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      ----
      • +2 (2 voturi)    
        "Douda" ? (Miercuri, 6 decembrie 2017, 1:48)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

        Chiar ca l-ai innobilat !

        PS. Insul asta orice ar face este si va ramane o duda !
        • -2 (2 voturi)    
          De sarcasm tu nu ai auzit? (Miercuri, 6 decembrie 2017, 8:54)

          Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

          ----
          • +3 (3 voturi)    
            Toni, (Miercuri, 6 decembrie 2017, 11:31)

            Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

            Raducu asta are un nume de familie senzational incat simpla alaturare a apelativului de rex la numele sau reprezinta dupa parerea mea sarcasmul maxim !

            PS. Regele Duda !!
  • +4 (48 voturi)    
    a (Marţi, 5 decembrie 2017, 13:58)

    adrian67 [utilizator]

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
    S-a stins si ultima noastra speranta de normalitate.
    • -1 (3 voturi)    
      ?! (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:26)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

      Un batran de aproape 100 de ani care a facut pact cu Iliescu pentru foloase materiale? Asta va era ultima speranta de normalitate? Incep sa inteleg de ce merge tara in halul asta.
  • +47 (57 voturi)    
    Drum bun Majestate! (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:00)

    scaraotchi [utilizator]

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
  • +33 (63 voturi)    
    Se zice ca (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:03)

    alegzandru [utilizator]

    la moartea lui Puskin in urma celebrului duel, un trecator a inceput sa planga. Un altul l-a intrebat: "Sunteti ruda?" El a raspuns "Sunt rus".

    Daca lacrimati in momentul asta, sau doar sunteti foarte tristi, e in regula, asta certifica ceva: sunteti romani!
    • -34 (42 voturi)    
      Hmmm... (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:36)

      Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui alegzandru

      Daca ma pregatesc de petrecere, de ce nationalitate sunt?
      • +1 (3 voturi)    
        Cumva de a celor veniți călare pe tancuri în 45? (Marţi, 5 decembrie 2017, 21:35)

        Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

        Ana Pauker, Saul Bruckner (Brucan), Valter Neuländer (Roman), Leonid Tisminețki (Leonte Tismăneanu), ș.a.m.d.

        Și de a lui George Soros.
    • +29 (43 voturi)    
      În clasa întâi, în anul 1947 (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:48)

      Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui alegzandru

      aveam în abecedar pe prima pagină chipul Regelui Mihai, și pe a doua pagină chipul Reginei Mamă Elena... Nu deschideam o dată această carte fără să mă uit cu drag la aceste fotografii... Drum bun în lumină, Majestate! V-am iubit mereu...
      • +1 (1 vot)    
        Îmi dau jos pălăria în fața D-voastră (Miercuri, 6 decembrie 2017, 18:42)

        Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

        Și vă urez sănătate multă! Atâta timp cât mai există cineva să ne povestească cum a fost pe vremea aceea, mai avem poate o șansă cât de mică să dăm timpul înapoi d.p.d.v. politic. Fără generația Dumneavoastră, tare mi-e teamă că totul va fi uitat și nu se va mai putea face nimic.
    • -7 (13 voturi)    
      Gresit !: Puskin era rus, trecatorul era rus, (Marţi, 5 decembrie 2017, 17:17)

      Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui alegzandru

      dar Mihai I nu are / nu a avut nici o picatura de sange roman in el.
      Nicolae I, ar avea unele radacini romanice/ italiene in el (Burbon), dupa bunica Ana de Burbon-Parma.
      Tocmai de aceea, Margareta I, care are un suflet dominat de radacini vikinge, (culmea, tot dupa maica-sa, Ana de Burbon Parma - nepoata de dupa mama a regelui danez Cristian al IX -lea a Danemarcei ), impreuna cu polonezul Radu Duda, incearca sa inlature orice urma de linie romanica / italiana de la tronul Romaniei. Pentru ca vor ca viitorii supusi ai lor, sa fie etnii slave. Sa nu uitam ca vikingii, (Varegii) au ridicat Rusia la nivel de stat. Astfel vikingii ii prefera ca supusi pe slavi, in locul romanilor. Acum trebuie sa inteleaga toti romanii, cum se face ca Margareta I s-a casatorit tocmai cu polonezul Radu Duda, intr-un profund dispret fata de etnia romaneasca.
      • +3 (7 voturi)    
        aici (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:36)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

        nu-i vorba de ce sange iti curge prin vene ci de ceea ce esti.
  • +19 (41 voturi)    
    Dumnezeu sa-l odihneasca! (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:04)

    scaraotchi [utilizator]

    Cea mai trista zi ...
    • -13 (29 voturi)    
      cuvinte mari (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:53)

      MConstantin [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

      aiurea.

      Sa ne masuram cuvintele.

      Dar cind iti moare un membru din familie cum e?
      Cum adica "cea mai trista zi"?

      Sigur ca este o zi trista pentru multa lume. Respect libertatea de credinta, dar nu si creare de idoli sau sfinti.
      Suna a manipulare.
  • +18 (18 voturi)    
    Dumnezeu sa il odihneasca! (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:06)

    pepper89 [utilizator]

    Merge spre o lume mai buna.
  • +21 (21 voturi)    
    Odihneasca-se in pace. (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:12)

    Godzillagrrr [utilizator]

    Odihneasca-se in pace.
  • +39 (39 voturi)    
    trist! (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:14)

    traian_mari [utilizator]

    Si cand te gandesti ca Iliescu nici macar nu a racit!!!:((
  • -16 (30 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:16)

    [anonim]

  • +12 (16 voturi)    
    RIP (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:19)

    Watcherss [utilizator]

    chiar si regii mor ...
  • 0 (20 voturi)    
    Dumnezeu sa-l odihneasca! (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:21)

    Cetatean002 [utilizator]

    Regele a murit, traiasca Regina!
    • +11 (11 voturi)    
      Ce n-ar da Romania (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:17)

      soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui Cetatean002

      sa fie o monarhie spalata, nu o republica jalnic-comunistoida in care doar borfasii ajung la conducere!
  • -7 (17 voturi)    
    ! (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:22)

    tudorr [utilizator]

    Acum incepe show-ul! Batalia pentru avere!
  • +21 (31 voturi)    
    Dumnezeu sa-L primeasca langa El! (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:24)

    OmniStudio [utilizator]

    ...eram elev pe cand ascultam mesajele Majestatii sale la Europa Libera.
    Cand a venit, dupa '89 in tara, am avut o bucurie ca atunci cand vezi pachetele de sub brad.
    Din nefericire, de acum vom fi mai singuri. Va trebui sa facem odata si odata ceva cu viata noastra a copiilor si nepotilor nostri.
  • -6 (22 voturi)    
    Traiasca Regele! (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:24)

    raztud [utilizator]

    A murit Regele! Traiasca Regele Niculae!
  • +10 (14 voturi)    
    Trist dar previzibil.Ramai in istorie majestate (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:27)

    Plagarus [utilizator]

    Traiasca Duda cu rusinea manevrelor sale !
  • +23 (35 voturi)    
    Regalitate (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:42)

    Ricafanica [utilizator]

    Dumnezeu sa-l ierte! Păcat ca nu am avut curajul sa-l punem la locul lui. Pe tronul țării și atunci am fi fost un popor respectat in toată lumea. Poate eram România Unita la o suta de ani dela Marea Unire.
  • -15 (35 voturi)    
    incepe batalia pentru ciolan (Marţi, 5 decembrie 2017, 14:43)

    Semiramidul [utilizator]

    o era inutila s-a stins, sper.

    urmasii legitimi sau autolegitimi vor conspira spre binele lor, ca intotdeauna cand e vorba de fomisti cu coroana pe cap.

    de dragul poporului vor mosteni averi care nu sunt ale lor.

    atat de anacronic si inutil totul...
    • +2 (20 voturi)    
      Esti in eroare ! (Marţi, 5 decembrie 2017, 15:47)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Semiramidul

      Nu incepe nicio batalie pt ciolan !

      Daca Nicolae va vrea sa revendice (titlul ce i-a fost retras de Mihai)fie printr-o procedura interna (cel mai probabil), fie in instanta (o mare eroare dpmdv, pt ca sansele de reusita sunt minime), asta nu inseamna ca "incepe batalia pt ciolan"

      PS. Batalii pt ciolan incep de cate ori pesedistii tai cheama fomistii la cate o fasole cu ciolan ca sa le cumpere votul, pt a ajunge ei mai sigur la ciolan !
      • -8 (14 voturi)    
        Acum serios, lasa romanele cu domnite (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:07)

        Semiramidul [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        Oricine nu e monarhist lesinat este pesedist?

        :)

        Care titlu? S-a dus epoca aia cu privilegii de sange, acum avem acces la functii pe baze democratice.

        Anacronismele cu baluri si majordomi raman in filme :)
        • +4 (8 voturi)    
          Recunosc ca am fost rautacios si prin asta (Marţi, 5 decembrie 2017, 17:23)

          Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Semiramidul

          poate, nedrept fata de tine atunci cand te-am apropiat de pesedisti (in fond,nu am niciun indiciu in acest sens, pt ca prevalenta "minusurilor" nu inseamna neaparat un indiciu) dar judecata ta de valoare, eronata dpmdv m-a facut sa te cataloghez astfel.

          Intr-o societate comerciala construita pe baza unui statut clar, neechivoc ca si intr-o casa regala, in care totul este randuit aproape in mod imuabil, este de-a dreptul hazardat sa vorbesti ca incepe "lupta pt ciolan" !

          PS. In rest, chestia cu romanele cu domnite, baluri si majordomi, este din partea ta un raspuns la fel de mult sau de putin rautacios pe cat a fost felul in care te-am categorisit eu !

          PS. O zi buna, semiramido !
        • +5 (7 voturi)    
          m-a (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:41)

          nahir [utilizator] i-a raspuns lui Semiramidul

          umflat rasul cand am citit : "...acum avem acces la functii pe baze democratice."
          adica vreti sa spuneti ca alegerile din Marea Britanie sau Norvegia sau Spania sunt nedemocratice pentru ca forma de organizare statala ar fi monarhia?
  • -5 (13 voturi)    
    the King is dead (Marţi, 5 decembrie 2017, 15:55)

    stefan2008 [utilizator]

    long live the Queen!
  • +9 (17 voturi)    
    Regele Mihai I. a murit -incepe mascarada PCR! (Marţi, 5 decembrie 2017, 15:55)

    Defense [utilizator]

    Regele Mihai I a murit -incepe mascarada coruptilor PSD -FSN- PCR .
  • +6 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:05)

    [anonim]

    • -2 (8 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:34)

      [anonim] i-a raspuns lui

  • +7 (11 voturi)    
    pacat (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:06)

    acesta [utilizator]

    Drum bun, Majestate! Mii de regrete :(
  • +4 (10 voturi)    
    odihneasca-se in pace (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:20)

    KayT [utilizator]

    O zi trista pentru romani. DIn pacate, numai de zile triste are parte Romania de o vreme incoace...
  • +2 (10 voturi)    
    Si asa se termina o era (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:24)

    un_carnat [utilizator]

    Monarhia a disparut...for good.

    Odihneasca-se in pace.
  • +7 (13 voturi)    
    Regele Mihai (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:28)

    europeanul2 [utilizator]

    Dumnezeu sa-l odihneasca!
    Datorita Regelui Mihai mai exista inca Romania cu teritoriile actuale. Datorita deciziei lui de a abdica a scutit Romania de varsare de sange in fata unui inamic imbatabil in acea perioada si anume Rusia. Rusia ne-a impus republica si regimul comunist. Romania nu a fost niciodata ( retineti fosile comuniste care mai scrieti pe aici "NICIODATA"!) republica. Din nefericire istoria ne-a aratat cu varf si indesat de ce binefaceri ne putem bucura in actualul sistem republican.
    S-a mai dus o particica din sufletul Poporului Roman.
    Dumnezeu sa fie cu noi si sa ne aduca pe fagasul pe care si l-a dorit un Rege care si-a iubit Tara si Poporul mai mult decat Tronul!
  • +13 (17 voturi)    
    Regii ne-au murit... (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:43)

    Iorgovan [utilizator]

    ...comunistii ne-au ramas. Trist.
  • +4 (10 voturi)    
    RIP (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:50)

    nash pandelica [utilizator]

    Dumnezeul sa'lL primeasca si sa'L odihneasca !

    a murit regele, coroana romaniei1, simbolul independentei, ramane.
    desi este o lege trecuta prin parlament, singurul loc unde acvila de pe stema poarta coroana independentei este la cotroceni, la prezidentie..
    restul institutiilor se pare ca n'au auzit ori nu le pasa.
  • +4 (12 voturi)    
    the rest is silence! (Marţi, 5 decembrie 2017, 16:58)

    mike_the_hunter [utilizator]

    Regret nespus ca s-a dus, era previzibil dupa atata suferinta.In ceruri se va reintalni cu regina sa , cu tatal si mama sa, cu bunicii sai. Vom avea o dinastie regala in cer, caci pe pamant.....
    Macar zilele astea , ganditi-va ce mostenirea ne-a lasat acest rege alungat de mai multe ori din propria lui tara.Aceasta se numeste demnitate, lucru din ce in ce mai la rar in Romania! Incercati macar in aceste zile sa incercati sa fiti demni, e forma de respect suprem si marea sa dorinta pentru acest popor.
    Deci nu mai umpleti internetul cu umorile si frustararile voastre, asteptati sa fie inmormantat.
    The rest is silence!
  • +4 (12 voturi)    
    A făcut mai mult bine pentru această țară... (Marţi, 5 decembrie 2017, 17:34)

    Nyk1 [utilizator]

    ...în 3 ani de domnie efectivă (mult prea scurtă!) decât toți cei care s-au perindat pe la Cotroceni în 30 ani împreună.

    Prin întoarcerea riscantă a armelor, a asigurat revenirea Ardealului de Nord la România. Pus într-o situație imposibilă și fără ieșire - căci indiferent ce ar fi făcut, România tot sub dominație sovietică ar fi ajuns - a efectuat cu succes un „damage control” și a făcut ca înfrângerea în război să nu fie chiar atât de amară pentru țara noastră precum putea să fie.

    RIP! https://www.youtube.com/watch?v=VmyFMLlk1xI
    • -1 (11 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:30)

      [anonim] i-a raspuns lui Nyk1

  • +10 (16 voturi)    
    congres PSD (Marţi, 5 decembrie 2017, 17:36)

    vasiledorobantu [utilizator]

    Dragnea convoacă toţi şefii PSD, împreună cu Gabriela Firea.
    Liviu Dragnea: Tovarăşi, propun să facem un miting mare, unde să vină toţi bucureştenii să ne susţină.
    Gabriela Firea: De acord, vom fi toţi acolo.
    LD: Care toţi?
    GF: Toţi bucureştenii, fireşte. Chiar acum voi da ordin primarilor de sectoare.
    D: Să luaţi şi toţi măturătorii de pe străzi. Îi îmbrăcăm frumos şi-i trimitem acolo. Le dăm noi ceva la urmă.
    GF: Am înţeles.
    Cineva intră în sală:
    - Tovarăşi, a murit regele nostru!
    Şerban Nicolae: Cine, Cioabă? Dumnezeu să-l ierte, era tânăr!
    - Nu, domle, Mihai.
    ŞN: Mihai, păi ăsta nu arăta pe moarte. Să nu fie o diversiune a statului paralel. Verificaţi!
    - Am înţeles.
    LD: Ia uite mă, ghinion. Tocmai acum, când îi adunasem pe toţi la miting. Îl anulăm, ce să facem! Daţi ordin să se anuleze toate mitingurile.
    Olguţa: Şi pe cel de la Craiova? Ăia nu ştiu c-a murit!
    LD: Pe toate. Intrăm în doliu. Toţi pesediştii să fie la înmormântare. Trebuie să se vadă la televizor că şi noi am fost monarhişti.
    ŞN: Şi cu legile justiţiei ce facem, le oprim?
    LD: (iritat) Cum domle, de ce să le oprim? Acolo trebuie să se muncească exemplar. Să dăm dovadă şi în aceste momente de mare tristeţe că ţara merge înainte, că lucrăm cu sârg pentru bunăstarea cetăţeanului. Până poimâine să fie gata. Până-l îngropăm le trecem şi prin parlament.
    - Să-l sunăm şi pe tovarăşul Iliescu, să nu afle de la televizor, ca să nu facă vreo criză de inimă.
    ŞN: Îl sun eu (Pune telefonul pe spiker):
    - Alo, tovarăşul şef, am o veste proastă, staţi jos să v-o spun. Adică a fost aşa, fulgerător. A murit regele nostru!
    Iliescu: Cine, mă, voi aţi ajuns să puneţi un rege să vă conducă, incapabililor!
    - A, nu, aşa se spune, fostul rege, Mihai!
    Iliescu: Vai, Dumnezeu să-L ierte. A fost om bun, ştiţi, măi copii, eu am avut unele neînţelegeri cu el, eu l-am primit cum se cuvine atunci, în 90, dar n-a avut viză. A trebuit să se ducă înapoi să pună viza, în fine… Până s-a întors au venit minerii, şi ştiţi, ăştia nu
    • +2 (4 voturi)    
      stiu de gluma, asa ca... (Marţi, 5 decembrie 2017, 20:24)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui vasiledorobantu

      SN. Oricum din punct de vedere constitutional (stiti am cerut o parere fulger lu' tov Dorneanu) Duda prevaleaza fata de necoptul ala de Nicolae, astfel ca va veni o vreme candva cand noi vom da regele, asa ca nu ne mai intereseaza presedintia paralelului ala de Iohannis !

      LD. Lasa asta, verificati daca Duda ma poate inscrie la succesiune dupa el si daca da, ii comunicati sa abdice in favoarea mea !

      Asa, sa crape Basescu de ciuda ! Si s-o mai vad pe Kovesi ca indrazneste sa se mai ia de mine !
      (Cade cortina)

      PS. Sper ca nu am fost departe de continuarea ta !
  • -7 (11 voturi)    
    Oare (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:01)

    MBA [utilizator]

    nu vrea nimeni care comenteaza pe aici sa se maturizeze? Chiar mai avem nevoie de "Tatuci" si privilegiati impliciti, din spitza-n spitza, pe spatele poporului? Ca noi suntem mici si pricajiti pe langa altetzele lor ipocrite! Macar pe astia pe care-s scuipam i-am ales noi... Un om matur nu are nevoie de idoli daca l-a descoperit pe Dumnezeu.

    Odihneasca-se in Pace cu tot ce a facut in viata !
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:08)

    [anonim]

  • -6 (12 voturi)    
    fiecare cum crede (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:23)

    uzu [utilizator]

    toata lumea pare trista...
    probabil gresesc dar eu vad ca a murit un om, unul care s-a nascut fara sa aibe vreun merit fara griji si a murit fara griji, adica asigurat financiar. ceea ce e OK.
    ce ma surpinde e ca noi, rupti in cur, il plangem ca pe unu care a fost salvatorul nostru ... sau asa ceva.
    regele Mihai n-a facut nimic pentru mine. NIMIC. nici pentru milioane la fel ca si mine.
    familia regala ... a cucerit transilvania si banatul. adica au fost impropietariti de marii regi ai vremii cu transylvania si banatul.
    altceva. ca nu inteleg pentru ce jelim noi... dor asa de tristetea ca ne-am pierdut ce ... poate ma lamureste cineva.
    • +1 (3 voturi)    
      Nu trebuie sa te lamureasca nimeni (Marţi, 5 decembrie 2017, 21:00)

      Ord [utilizator] i-a raspuns lui uzu

      stai asa in bezna.
  • +5 (9 voturi)    
    "Regele Mihai I era ultimul monarh..." (Marţi, 5 decembrie 2017, 18:38)

    Nick85 [utilizator]

    "Regele Mihai I era ultimul monarh in viata care supravietuise celui de-al doilea razboi mondial."

    si voi ca alte site-uri care spun ca "Regele Mihai I - ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viață"
    ati preluat fara sa va documentati.

    NU ESTE ADEVARAT. Regele Bulgarieie Simeon este in inca in viata. Are 80 de ani dar inca mai traieste.

    "Simeon Borisov Saxe-Coburg-Gotha (or Sakskoburggotski)[a] (born 16 June 1937) is the last reigning Bulgarian monarch and later served as Prime Minister of Bulgaria from 2001 to 2005. During his reign as Simeon II, King (or Tsar) of Bulgaria, from 1943 to 1946 he was a minor, the royal authority being exercised over the kingdom on his behalf by a regency. "
  • 0 (2 voturi)    
    corectie... (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:18)

    FCX [utilizator]

    Mihai nu a fost ultimul rege ce a supravietuit WWII. Simeon II al Bulgariei inca traieste. Corectia asta a fost facuta si de cei de la New York Times.
  • -1 (5 voturi)    
    Dumnezeu sa-i ierte! Dar se uita pactul cu USL! (Marţi, 5 decembrie 2017, 19:20)

    Miky60 [utilizator]

    Dumnezeu sa-l ierte, a facut multe pentru Romania, Monarhia a fost mereu o alternativa la psd, dar sa nu uitam ca in 2011 a facut pact cu USL-ul si a intors din nou armele, acum ducandu-se de partea psd-ului!
  • 0 (6 voturi)    
    Unele (Marţi, 5 decembrie 2017, 21:56)

    Toni_Romania [utilizator]

    Dumnezeu sa-l ierte pe Rege, dar unele nu se pot uita.
    "Pe Dumnezeu s-a jurat Mihai Rex in 2000 la o conferinta de presa "ca se instaleaza in RO doar pt. a fi aproape de mormintele stramosilor lui si ca romanilor sa nu le fie teama ca nu va avea niciun fel de pretentii de a i se retroceda vreo valoare din domeniul public". Avea chiar lacrimi in ochi. Si la cateva luni apoi se apuca sa ceara "inapoi" Valea Prahovei si atitea obiective din patrimoniul public romanesc, de a valma bunuri publice si personale, revoltand chiar si pe unii monarhisti batrani, el, impreuna cu infama Lege Lupu, dand tonul celei mai colosale pacaleli postdecembriste, jaful cu acte numit "retrocedarea averilor catre cei pagubiti de regimul comunist". La care in mod vadit si Occidentul este complice."
    (de la internautul Didi)
  • +2 (6 voturi)    
    Conversia (Marţi, 5 decembrie 2017, 22:03)

    Toni_Romania [utilizator]

    Din 1992 multi securisti resapati din RSR sunt azi monarhisti fanatici.
    • 0 (2 voturi)    
      Absolut normal. (Miercuri, 6 decembrie 2017, 1:09)

      Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

      Atunci credeau ca pot tine Romania si singuri.
      Acum au nevoie de Margareta I, ca sa reziste la putere in Romania.
      • -1 (3 voturi)    
        Intrebare (Miercuri, 6 decembrie 2017, 8:56)

        Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

        Măi frate, ce consens politic între stânga și dreapta pentru a transforma fosta casă regală într-un ONG asistat social pe zeci de milioane de euro!....Oare câte medicamente vor fi tăiate de pe lista gratuităților pentru a se plăti o gașca regala?
  • +3 (5 voturi)    
    RIP (Marţi, 5 decembrie 2017, 23:25)

    Sebycopilu [utilizator]

    Ramas bun Majestate!!! :(


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by