Conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse a lansat un apel referitor la pericolul revolutiilor, scrie Gazeta.Ru, preluata de Rador. Apelul, lansat cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale la care Vladimir Putin candideaza pentru al patrulea mandat, vine in sprijinul actualului presedinte rus, care a criticat permanent revoltele care au maturat regimurile autocratice din republicile ex-sovietice.

Reamintim ca Patriarhul rus Kiril este unanim considerat un aliat extrem de puternic al presedintelui Putin, pe care il sprijina politic in momentele cele mai delicate.

Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse a adoptat un mesaj adresat tuturor ortodocsilor in care avertizeaza ca starea de spirit revolutionara, generata de provocari politice, este fatala pentru oameni. "Fara Dumnezeu, nici un stat sau o constructie publica nu va duce la prosperitate. Istoria a demonstrat ca daunatoare statului si fatale pentru oameni sunt sentimentele revolutionare generate provocari politice, inclusiv cele care fac apel la dreptate sociala" - se arata in mesajul Sinodului Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse.

Reamintim ca Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse a avut loc la finalul saptamanii trecute, perioada in care s-a aflat la Moscova si Patriarhul Daniel, alaturi de sefii celorlalte biserici ortodoxe.