Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sambata la Antena 3 ca s-ar fi asteptat ca sefii institutiilor Presedintiei, Senatului, Parlamentului, Guvernului sa intervina in cazul "boicotarii" Targului de Craciun din Piata Victoriei. De asemenea a anuntat ca va face plangere penala pentru distrugerea bunurilor municipalitatii, dar pentru neinterventia institutiilor publice in momentul in care protestatarii din Piata Victoriei au inceput demontarea scenei din fata Guvernului.

Gabriela FireaFoto: Primaria Capitalei

Nicio institutie a statului roman nu a intervenit avand in vedere ca legislatia a fost incalcata, a zis Firea la Antena 3, care a subliniat ca un grup de anarhisti a blocat desfasurarea unui eveniment anuntat public si aprobat potrivit legii.

"Toate institutiile trebuiau sa aiba cateva precizari prin birou de presa", a spus Firea,subliniind ca se refera atat la Presedintie, cat si la Parlament, Guvern, Ministere, inclusiv partide politice.

Aceasta si-a aratat nemultumirea fata de faptul ca, in loc sa intervina pentru oprirea manifestantilor, oameni politici au incurajat protestatarii.

Aceasta a mai avertizat ca "maine se va trece la un alt nivel al anarhiei, un eveniment al Presedintiei, Senatului, al Guvernului sa fie boicotat, daca municipalitatea, pe propriul domeniu, nu poate desfasura activitatea. (...) M-as fi asteptat ca toti sefii sa faca declaratii in sprijinul legalitatii oricaror activitati".

" S-a creat un precedent. Nu li se intampla lor azi, dar ni se poate intampla oricand, o mana de oameni face ilegalitati in cadrul unui eveniment organizat potrivit legislatiei in vigoare, au pus pe fuga autoritatile, au dat la o parte cu violenta gardul imprejmuitor si toata lumea a fost pasiva", a mai declarat nemultumita Gabriela Firea.

Cat despre protest, aceasta a spus ca nu exista nicio aprobare pentru acesta, iar faptul ca cineva a trimis un fax prin care sa institiinteze Primaria ca in fata Guvernului va fi protest, asta nu inseamna ca a fost data si o aprobare.

Declaratiile Gabrielei Firea au venit dupa ce Primaria a emis si un comunicat de presa in care critica interventia Jandarmeriei.